Τσίπρας: Ο Σαμαράς έχει χαθεί εδώ και 6 ημέρες για την Κύπρο

Νέα επίθεση στον πρωθυπουργό, με αφορμή το θέμα της Κύπρου, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς δεν εχει βγει εδώ και 6 ημέρες να πει τίποτα για την Κύπρο, ενώ ο κ. Στουρνάρας το μόνο που έκανε είναι να κουνήσει αυστηρά το δάχτυλο στους Κύπριους.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για απόπειρα αρπαγής των καταθέσεων στην Κύπρο και αναφερόμενος στην απόφαση του κυπριακού κοινοβουλίου είπε ότι "είναι το πρώτο ‘όχι’ στους διαρκείς εκβιασμούς"

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Κατηγόρησε τον Γιάννη Στουρνάρα ότι συμπεριφέρθηκε χειρότερα και από τον κ. Σόιμπλε προτείνοντας στους Κυπρίους να υποκύψουν στον εκβιασμό και μάλιστα άμεσα. Πάντως απέρριψε την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να στηρίξει του κόμμα του πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών.

«Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ κάνει λόγο για παραλήρημα του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον οτι δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Κύπρο και την Ευρώπη. Παράλληλα επισήμανε οτι ο κ. Τσιπρας ασκεί "πολιτική", τέτοιες κρίσιμες ώρες, για τέτοια κρίσιμα ζητήματα, εξαπολύοντας καταγγελίες και ύβρεις κατά της Ελληνικής κυβέρνησης!

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει οτι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει να χρησιμοποιήσει τις δραματικές εμπειρίες που ζει η Κύπρος ως μοχλό για την άσκηση φτηνής και ανεύθυνης αντιπολίτευσης στην Ελλάδα .

Ο κ. Τσιπρας είναι "και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ», σχολιάζει το ΚΚΕ επισημαίνοντας οτι ο Συριζα συνεχίζει το παραμύθι της «ισχυρής διαπραγμάτευσης», ενώ οι εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο αποκαλύπτουν ότι διαπραγμάτευση προς όφελος των λαών δεν υπάρχει στο πλαίσιο της λυκοσυμμαχίας.

Πηγή: skai.gr