Κλείσιμο

Επικοινωνία Αναστασιάδη με Πούτιν, Σαμαρά και Παπούλια μετά το «Όχι»

ΕΤηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης μετά την καταψήφιση απο την Κυπριακή Βουλή του νομοσχεδίου για το κούρεμα των καταθέσεων.

Η επικοινωνία διήρκεσε μίση ώρα και πήγες έκαναν λόγο για γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τις σχέσεις των δυο χωρών, ενόψει και της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών τους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος επίσης, προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να επισκεφθεί την Μόσχα σε όποιο χρόνο θεωρεί κατάλληλο, όπως δήλωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς του εξέφρασε την συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης ενώ συζήτησαν και τις πιθανές λύσεις την επομένη του κυπριακού «όχι».

Ο κ. Αναστασιάδης επικοινώνησε και με τον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος εξέφρασε επίσης τη συμπάθεια και συμπαράστασή του προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Μετά την επικοινωνία των κυρίων Παπούλια και Αναστασιάδη, ο έλληνας πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία συζήτησαν τις εξελίξεις στην Κύπρο.
Πηγή: skai.gr