Πρόγραμμα για την ανεργία και συμφωνία για ρευστότητα οι κυβερνητικοί στόχοι

Oι αντιδράσεις στη συνάντηση ΕΔΩ

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που θα δημοσιοποιηθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες, και προγραμματική συμφωνία με τις τράπεζες για τη χρηματοδότηση της αγοράς ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας εξήγγειλαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ττης ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Ειδικό πρόγραμμα για 700 χιλιάδες ανέργους και την ενίσχυση τους με τη μεταφορά πόρων από το ΕΣΠΑ στο κοινωνικό ταμείο, προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως είπε αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω δήμων, είτε μέσω επιχειρήσεων.

Κανένας άνεργος δεν θα μείνει ακάλυπτος ιατροφαρμακευτικά, ανεξάρτητα από τα ένσημα που έχει δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε η κοινωνική συνοχή και η ανεργία αποτελεί ένα μεγάλο μέτωπο, προσθέτοντας πως χρειάζονται πόροι από το ΕΣΠΑ ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν συνέργειες με τράπεζες.

Όσον αφορά τη δέσμη προτάσεων προς τους αγρότες, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να υλοποιηθεί.

Αναφορικά με τη δημόσια διοίκηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση δομών και προσώπων, προκείμενου «να μην υπαρχει μυθολογία περί απολύσεων».

«Το αίτημα της ανεργίας αντιμετωπίζεται κυρίως και κατ’ εξοχήν με την οικονομική ανάκαμψη» σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης.

«Συζητήσαμε για τα ζητήματα της οικονομίας και γενικότερα την οικονομική κατάσταση στη χώρα και κάναμε πολύ ειδική συζήτηση για τα ζήτημα της ανεργίας. Πρέπει όλοι οι άνεργοι να ενταχθούν στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Θα προχωρήσει η επανακατάρτιση νέων ανδρών και γυναικών» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Σημείωσε ότι στις άμεσες στοχεύσεις της κυβέρνησης είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Τόνισε ακόμη ότι θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για το πετρέλαιο των αγροτών και ένταξη στη συνταξιοδότηση όλων εκείνων που έχουν βρεθεί σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο (γεννηθέντες το ‘48 – 49)

Ο πρόεδρος
της ΔΗΜΑΡ δήλωσε δε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο. «Η κινητικότητα και η αξιολόγηση δομών θα δώσει απάντηση στο μεγάλο ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης» τόνισε, δίνοντας έμφαση στην απομάκρυνση των επιόρκων.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί η ανεργία και ιδιαίτερα των νέων, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος νωρίτερα από το Μέγαρο Μαξίμου. «Κάναμε μία λεπτομερή κουβέντα για την οικονομία, συζητήσαμε για ενδεχόμενες πολιτικές με έμφαση στην ανεργία, κυρίως των νέων», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr