Γεωργιάδης: Άθλια η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προανακριτική

Ως «άθλια» χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις διαδικασίες της Πέμπτης για την προανακριτική επιτροπή ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Άθλια η επίθεση ενός κόμματος χθες (...) ντροπή να παίζουν με τα δικαστήρια για να κερδίζουν ψήφους. Χθες ήμασταν οιονεί εισαγγελείς. Ένα κόμμα δήθεν της Αριστεράς βάζει κάποιον στο εδώλιο του κατηγορούμενου για να κερδίσει ψήφους χωρίς στοιχεία. Η Βουλή δεν είναι χώρος για να μετατρέπουμε μια τυπική διαδικασία σε κατάσταση αρένας» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι ψήφισε και στις τέσσερις κάλπες γιατί είχε την άποψη ότι πρέπει να τηρήσει διαδικασία, αν και την χαρακτήρισε γελοία. «Στη ΝΔ ήμασταν ελεύθεροι, ψηφίσαμε κατά συνείδηση δεν είχαμε καμία κομματική γραμμή, και καμία διαρροή, η ΚΟ ήταν μπετόν αρμέ» τόνισε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε ότι στην ΚΟ του κόμματος ανακουφίστηκαν όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είπε για τέσσερις κάλπες γιατί στόχος τους ήταν να ασχοληθούν επί της ουσίας της υπόθεσης. «Μας ενδιέφερε η διαδικασία για να απελευθερωθούν οι βουλευτές και να ψηφίσουν κατά συνείδηση» εξήγησε.

«Ο ρόλος της Βουλής είναι να αποφασίσει για τα πολιτικά ζητήματα. Υπήρχε μια πολύ καλή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος χαρακτήρισε ως απαράδεκτη χαρακτήρισε την εικόνα της Βουλής, προσθέτοντας ότι αντί για τη δύναμη των επιχειρημάτων επεκράτησαν οι λογικές της κερκίδας για να μην υπάρξουν επιχειρήματα. «Η διαμόρφωση σκηνικού σύγχυσης συμφέρει την αντιπολίτευση, πλην ΚΚΕ, δεν θέλουν να συζητάνε επί συγκεκριμένων ζητημάτων» τόνισε. Στόχος ο πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνο, ήταν να ενοχοποιήσει όλο το ΠΑΣΟΚ είπε.

Με τη σειρά του, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου αφήνοντας αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «καταντήσαμε τη Βουλή μια διαλυμένη ΕΦΕΕ».


Πηγή: skai.gr