Κλείσιμο

Συνάντηση για οριστικοποίηση πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική επιτροπή

Τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, θα καταθέσει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή την πρότασή του για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής με σκοπό τη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της λίστας Λαγκαρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της Κουμουνδούρου είναι να ζητήσει τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών που βαραίνουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και τον διάδοχό του στο ΥΠΟΙΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, είχε συνάντηση με νομικούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ για την οριστική διαμόρφωση του κειμένου που θα προσυπογραφεί από τους βουλευτές της παράταξης και θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο.

Απαντώντας δε στην κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι υποχώρησε ενώπιον της αναζήτησης ευθυνών και του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, η Κουμουνδούρου σχολιάζει πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τον κ. Παπανδρέου, όπως ενδεχομένως και για άλλα πρόσωπα, ωστόσο όλες οι ευθύνες θα φανούν κατά την πορεία των ερευνών.

Σημειώνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωτοστατήσει στην προσπάθεια περίληψης του κ. Βενιζέλου στη διερεύνηση των ευθυνών που απορρέουν από το χειρισμό της επίμαχης λίστας, κατηγορώντας παράλληλα τους κυβερνητικούς εταίρους πως ακολουθούν μία «πολιτική συγκάλυψης» και «περιορισμού του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ» στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου.

«Αυτοί που εδώ και τρία χρόνια ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία, τρέχουν να περιορίσουν την υπόθεση Λαγκάρντ στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου για να καλύψουν τους φίλους τους και τους εαυτούς τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Κουμουνδούρου, επιρρίπτοντας εκ νέου ευθύνες στη συμπολίτευση για το χειρισμό της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά έχουν ήδη υποστηρίξει την εγκριθείσα πρόταση σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση ευθυνών του κ. Παπακωνσταντίνου.

Το όνομα του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει βρεθεί πολλές φορές στα χείλη στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τους τελευταίες ημέρες, με τον βουλευτή Δημήτρη Στρατούλη να σημειώνει σήμερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, πως ο κ. Βενιζέλος, κατά τη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών, δεν έκανε τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ που βρισκόταν στην κατοχή του.

Το ΠΑΣΟΚ αντιτείνει πως η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά «χυδαιότητα», «ακραία συκοφαντία» και «πολιτική αθλιότητα», υπογραμμίζοντας πως το ΣΔΟΕ είχε στην κατοχή του την επίμαχη λίστα πριν αναλάβει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος.
Πηγή: skai.gr