Μανώλης: Έχω φύγει από τους ΑΝΕΛ - Θέμα δικαιοσύνης οι δηλώσεις Μανώλη απαντά το κόμμα

Την παραίτησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ανακοίνωσε το στέλεχος του κόμματος Γιάννης Μανώλης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως δήλωσε «εγώ έχω φύγει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Το είπα στις γραμματείες που είχα υπό την καθοδήγησή μου, στους συνεργάτες μου, δεν υπάρχουν όργανα να παραιτηθώ». Με ανακοίνωσή του το κόμμα αναφέρει ότι ο κ. Μανώλης «ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Καμμένος θα προσφύγει στα δικαστήρια.

«Ο Καμμένος έχει δηλώσει ότι δε θέλει ευθύνες, δε θέλει να κρατήσει την καυτή πατάτα θέλει να είναι τσόντα του ΣΥΡΙΖΑ (...) το πρωί λεει άλλα και το βράδυ λεει άλλα. Το κόμμα δεν είναι να λεει μόνο ότι είναι κατά του μνημονίου, αλλά τι προτείνουμε. Η λύση είναι το δολάριο; Λίγο το θεωρείτε να λεει να πάμε στο δολάριο;» διερωτήθηκε ο κ. Μανώλης.

Για τη δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ στο Τwitter για προηγούμενα σχόλιά του στον ΣΚΑΪ («Η αποστασία αρχίζει πάντα με τους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ....ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ»), απάντησε ειρωνικά ότι «είπα δέκα πράγματα και περίμενα να πάρω απάντηση. Αν υπάρχει σχέδιο που ξέρει, αν τον έχουν ενημερώσει οι μυστικές υπηρεσίες ή ο Ομπάμα με τον οποίο μιλάει συχνά ότι κάνω αποστασία μπορεί και να υπάρχει.»

«Ελπίζαμε να βάλει μυαλό και να λειτουργήσει συνολικά, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί έτσι» πρόσθεσε.

Τόνισε ότι ο κ. Καμμένος συγκάλεσε τα όργανα του κόμματος, και μόλις είπε αυτά που ήθελε να πει σηκώθηκε και έφυγε. «Δε μου ‘χει τύχει αρχηγός κόμματος που συγκαλεί δυο όργανα να σηκώνεται και να φεύγει» παρατήρησε.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορεό να υπάρχει προσέγγιση με το ΣΥΡΙΖΑ γιατί οι ΑΝΕΛ διαφωνούν σε πάρα πολλά.

Νωρίτερα,
ο κ. Μανώλης είχε καταγγείλει στο σταθμό μας ότι το ανυπόγραφο non paper έγγραφο στα μέσα Μαίου -που έκανε λόγο για ψήφο ανοχής των ΑΝΕΛ σε περίπτωση εθνικού κινδύνου- όντως δόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον Πάνο Καμμένο στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Ο Καμμένος
έδωσε το non paper για να μπει στη συγκυβέρνηση για να μπει υπουργός Άμυνας. Έκανε το πρώτο λάθος που το δώσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για γκέλα.

Αποκάλεσε δε, «λαγό» τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων λέγοντας ότι «συγκαλεί τα όργανα και φεύγει, πρώτη φορά είδα έναν πρόεδρο να γίνεται λαγός. Δε θέλει κόμμα, ούτε συνέδριο ούτε τίποτα. Δε λειτουργεί τίποτε στο κόμμα».

Ο κ. Μανώλης τόνισε επίσης ότι οι ΑΝΕΛ υποχώρησαν εκλογικά λόγω του non paper, ότι αντί «να φτιάξουμε το κόμμα ο πρόεδρος έφυγε για 2 μήνες διακοπές», και ότι ο κ. Καμμένος επιθυμεί ένα μικρό κόμμα.

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ για Μανώλη

Στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις Καμμένου στο Twitter ήταν η ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων:

«Η αποστασία ξεκινά πάντα από έμμισθους επαγγελματίες τύπου Μανώλη.

Ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης. Καλό ταξίδι.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ».
Πηγή: skai.gr