Κλείσιμο

Τσαυτάρης: Να συμβάλλουν όλοι με τον οβολό τους

«Στις σημερινές συνθήκες όλοι πρέπει να συμβάλλουν με τον οβολό τους για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο», είπε στο ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Τσαυτάρης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε ερώτηση για την φορολόγηση των αγροτών.

Πρόσθεσε ότι καμία κοινωνική ομάδα δεν έχει τα περιθώρια να πει «εγώ θα την γλιτώσω», τονίζοντας ότι και ο αγροτικός τομέας πρέπει να βάλει το κομμάτι που του αναλογεί.

Επισήμανε ότι η φορολόγηση των αγροτών πρέπει να γίνεται αντικειμενικά και να υπάρχει ένα πλαφόν.

Τόνισε ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση στους κανονισμούς τους για τις ενισχύσεις των αγροτών τονίζει ότι δεν πρέπει να καταπιάνονται με τον μικρό αγρότη.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η γη είναι εισροή στην παραγωγική διαδικασία.

Σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι να γίνει στροφή στην παραγωγική διαδικασία ως προς την ποιότητα αλλά και την μεταποίηση και αυτό όπως είπε επιτυγχάνεται.

Στο πλαίσιο αυτό - όπως δήλωσε- αυξάνονται οι εξαγωγές στο ελληνικό κρασί και την φέτα, οι εξαγωγές λαδιού σε Κινά και Γερμανία και οι εξαγωγές σε ροδάκινα.

Επιπλέον, είπε πως επιχειρείται συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και ήδη 179 επιχειρήσεις και 5 ξενοδοχειακές μονάδες της Χαλκιδικής ενδιαφέρθηκαν, ώστε ο τουρίστας που έρχεται στην χώρα μας να δοκιμάζει και την ελληνική διατροφή, όπως το λάδι, την πίτα κτλ.
Πηγή: skai.gr