Θ. Πάγκαλος: Ψήφισα με δυσκολία ΠΑΣΟΚ – Κηπουρός της Χρυσής Αυγής ο Αλ. Τσίπρας

Υπάρχουν τα δείγματα ότι αλλάζουν στάση από το εξωτερικό προς την Ελλάδα, τόνισε στους Νέους Φακέλους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «η καλή εικόνα 'τρώγεται' γιατί διαμορφώνει ξένες επενδύσεις, οι οποίες φέρνουν παραγωγή, δουλειά και εισοδήματα».

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι ΠΑΣΟΚ, είπε «ο Θεόδωρος Πάγκαλος δεν είναι κόμμα, έχει αποσυρθεί από την πολιτική. Δεν πρόκειται να είμαι ποτέ ξανά υποψήφιος στη Βουλή», ωστόσο είπε «ψήφισα ΠΑΣΟΚ, τι άλλο θα μπορούσα να ψηφίσω; Το έκανα με μεγάλη δυσκολία, αλλά το έκανα».

Ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν κολοσσιαία ευθύνη για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, αλλά ευθύνη έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα και οι πολίτες.

Όπως είπε «όλα τα κόμματα έχουν ευθύνη, διότι όλα τα κόμματα ζητούσαν περισσότερες πελατειακές σχέσεις, εις βάρος των δημοσίων οικονομικών. Και οι πολίτες χρησιμοποιούσαν σχέσεις που δημιουργήθηκαν για να τροφοδοτήσουν το πελατειακό σύστημα».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι κάποτε η δημοκρατική παράταξη θα συνέλθει και θα ενωθεί. Δεν μπορεί να εξαφανιστεί.

Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ κατεξοχήν συντηρητικό κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατική παράταξη. Όπως είπε «είναι έκτρωμα της πολιτικής ζωής» και είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είναι ο κηπουρός του θερμοκηπίου στο οποίο άνθισε η Χρυσή Αυγή». Μάλιστα, είπε ότι ορισμένες ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ είναι παραπλήσιες με εκείνες της Χρυσής Αυγής.

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγη, ο κ. Πάγκαλος ζήτησε να τεθεί εκτός νόμου, υποστηρίζοντας ότι όποιος 
με πράξεις αμφισβητεί το πολίτευμα και τα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων, πρέπει να τίθεται εκτός νόμου.

Αναφερόμενος στις εργασιακές σχέσεις, είπε ότι έχουν άμεση σχέση με την οικονομία, καθώς η ευλυγισία γύρω από τις εργασιακές σχέσεις οδηγεί στην ανάπτυξη.

Τόνισε ότι ο λαός πρέπει να αποκομίσει από την κρίση κάποια συμπεράσματα. "Εάν εμείς υπήρξαμε κακοί πολιτικοί, να εκλέξει τώρα καλούς πολιτικούς" είπε.

Επανέλαβε, ότι "τον έχει καταπλήξει η δυνατότητα του Αντώνη Σαμαρά να διαμορφώσει συναίνεση σε μια τέτοια εποχή".
Πηγή: skai.gr