Η Άγκυρα επόμενος σταθμός του Αντώνη Σαμαρά

Προπαρασκευαστικού χαρακτήρα για την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Άγκυρα θα είναι η επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα την προσεχή Τετάρτη.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο και θα συζητήσουν τα ευρύτερα ζητήματα της περιοχής (με το Συριακό να καταλαμβάνει περίοπτη θέση στην ατζέντα), ενώ θα συζητήσουν και την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, για την οποία ακόμη δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία.

Αθήνα και Άγκυρα διατηρούν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, ενώ η ελληνική κυβέρνηση θέλει να καταδείξει ότι η Ελλάδα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για την περιοχή όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει πέραν του Νοεμβρίου εάν δεν εκταμιευτεί η επόμενη δόση», δήλωσε στο μεταξύ ο έλληνας πρωθυπουργός στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Την Πέμπτη, από το Παρίσι ο έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε την απόλυτη ανάγκη της χώρας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και συνακόλουθα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, από τη στιγμή που υπάρχει χρέος 8,9 δισ. προς τις επιχειρήσεις. 

Την Αθήνα αναμένεται να επισκεφθεί και η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ την ερχόμενη Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.
Πηγή: skai.gr