Κρίσιμες συναντήσεις πολιτικών αρχηγών και Στουρνάρα-τροίκας (upd)
Τον φάκελο με τα μέτρα στα οποία έχει καταλήξει η κυβέρνηση, παρουσιάζει σήμερα στους επικεφαλής της τρόικας, ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Εάν η τρόικα αποδεχθεί τις ελληνικές προτάσεις θα συντάξει την έκθεσή της, η οποία θα κατατεθεί στο Eurogroup που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει στην τρόικα ένα πακέτο μέτρων της τάξεως των 17 δισ. ευρώ περίπου, στο οποίο θα υπάρχουν πολλά εναλλακτικά σενάρια ώστε να αποφευχθούν τυχόν ενστάσεις της τρόικας.

Το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11, 5 δις ευρώ θα βρεθεί στο επίκεντρο της νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στις 19.00, ενώ αύριο, Δευτέρα, στις 11.45, ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τους επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών και την Τρίτη θα πάει στη Φρανκφούρτη για να συναντήσει τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μαριο Ντράγκι.
Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο