Κ. Σκανδαλίδης: Δε θα ρίξω την κυβέρνηση

«Δεν είπα ότι η χώρα δεν πρέπει να ακολουθήσει τη συμφωνία που έκανε. Δεν είπα ότι θα καταψηφίσω την κυβέρνηση» τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης αναφερόμενος σε όσα επανέλαβε χθες μέσω twitter ότι δε θα ψηφίσει «μέτρα που θίγουν συντάξεις του ΟΓΑ και γενικά χαμηλές συντάξεις ή μειώνουν τις αποδοχές του αστυνομικού στο δρόμο».

Μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι θα υποστηρίξει σθεναρά τη γνώμη του, θα πει τι ακριβώς δεν ψηφίζει από ένα άρθρο, αλλά δεν έχει σκοπό να ρίξει την κυβέρνηση, καθώς πιστεύει στις δυνατότητές της.

Όπως είπε δεν συμφωνεί με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος και τόνισε ότι επιθυμεί τη συζήτηση και την ψηφοφορία κατά περίπτωση των μέτρων.

Όπως είπε ο κ. Σκανδαλίδης «για να είμαστε αξιόπιστοι στον ελληνικό λαό, πρέπει να το συζητήσουμε και να αποφασίσουμε».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και στην εκδήλωση για την 38η επέτειο ίδρυσης του κόμματος, τη Δευτέρα, είπε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε γενναία αυτοκριτική και ακριβοδίκαιη επισήμανση της διαδρομής της παράταξης, χωρίς να είναι ούτε ενθουσιαστικός, ούτε αυτοκαταστροφικός.

Ακόμα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα δικαιωθεί από την ιστορία, για τη γενική πορεία της χώρας.

Ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει πάρα πολύ ενεργά στην κυβέρνηση και «τουλάχιστον στα λόγια» η κυβέρνηση αποδέχεται την στρατηγική του Ευάγγελου Βενιζέλου. Πάντως, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να λάβει μέρος στην «καθημερινή διαχείριση» και πρέπει να αφήσει αυτό το ρόλο για το πρώτο κόμμα.

Αναφερόμενος στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που προανήγγειλε για τα τέλη Νοεμβρίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα θέμα, αλλά τόνισε ότι «δεν μας ενδιαφέρει να συζητήσουμε τη διαδοχή των προσώπων, αλλά το διάδοχο ΠΑΣΟΚ, πως θα ξαναγίνουμε συλλογικό υποκείμενο, πως θα ακουμπήσουμε ξανά στην κοινωνία».

Είπε ακόμα ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέλαβε παραμονή εκλογών ένα κόμμα υπό διάλυση, «εξ αιτίας της ευθύνης όλων μας».
Πηγή: skai.gr