Ρέσλερ: Οι Έλληνες κρατούν τη μοίρα τους στα χέρια τους

Η Γερμανία δεν μπορεί να βοηθά, όταν δεν υπάρχουν αντιπαροχές, διαμηνύει, αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Neue Osnabrucker Zeitung.

Σημειώνει ότι οι Έλληνες κρατούν τη μοίρα τους στα χέρια τους και σχολιάζοντας την αντίδραση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις δηλώσεις του ότι «μια έξοδος της Ελλάδας έχει πάψει προ πολλού να τρομάζει» απαντά «όχι άλλες δικαιολογίες, παρακαλώ». Παράλληλα, αρνείται ότι η Άγκελα Μέρκελ τον επέκρινε για τις δηλώσεις του.

Μάλιστα καλεί τον έλληνα πρωθυπουργό να πείσει για τα αποτελέσματα της δουλειάς του, εφαρμόζοντας με συνέπεια τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, για παράδειγμα στη Διοίκηση και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

«Τίποτε δεν θα με ευχαριστούσε περισσότερο από αυτό» λεει χαρακτηριστικά και τονίζει ότι βάσει της εμπειρίας του από τις επαφές του με την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση υλοποίησε λίγα.

Ο κ. Ρέσλερ δηλώνει ότι αναμένει την έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα και αρνείται ότι η χώρα μας «πιέζει» τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό.

Σχετικά με τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, που τάχθηκε υπέρ της αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, ζητά η ευρωτράπεζα να παραμείνει ανεξάρτητη και τόνισε ότι η αγορά ομολόγων δεν αποτελεί λύση.
Πηγή: skai.gr