Κλιντον: «Πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι και να σας βοηθήσουμε»

Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε την ανταγωνιστικότητα και να ενισχύσουμε την ανάκαμψη είπε στον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας στον πρώην πλανητάρχη πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στις ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας.

Παρά ταύτα, ο κ. Σαμαράς τόνισε επίσης ότι η χώρα βιώνει μεγάλη ύφεση αλλά θα ξεπεράσει τα προβλήματά της με τη στήριξη του λαού, των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και των ευρωπαίων εταίρων της.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Κλίντον φίλο της Ελλάδας και τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες με στόχο τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα προωθεί αναπτυξιακές δράσεις στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο κ. Κλίντον τόνισε πως πιστεύει στο μέλλον της Ελλάδος, μια χώρα την οποία θεωρεί πλούσια, με πλούσιους πόρους, και συνεχάρη την κυβέρνηση συνασπισμού καθώς, όπως τόνισε, «σε όλον τον κόσμο, όταν υπάρχουν προβλήματα οι άνθρωποι προσπαθούν να συνεργαστούν».

«Πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι και να σας βοηθήσουμε», τόνισε ο κ. Κλίντον, και εξήρε το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης.

Ο τέως πλανητάρχης τόνισε μάλιστα ότι οι έλληνες πρέπει να πιστέψουν σε κάτι.

Έπειτα από τη συνάντηση των δύο ηγετών ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, και Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Παρόντες ήταν και ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες.
Πηγή: skai.gr