Α. Μανιτάκης: Εντός ημερών οι πρώτες συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε το πρώτο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μανιτάκης, η σχετική λίστα έχει ήδη αποσταλεί στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και σε όλα τα υπουργεία. Επιπλέον, το σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προβλέπει και ένα δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών έως το τέλος Αυγούστου.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μανιτάκης είπε ότι η αξιολόγηση στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ τα στοιχεία θα δοθούν στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η κεντρική συντονιστική επιτροπή αξιολόγησης θα εγκατασταθεί στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ θα υπάρχει ξεχωριστή επιτροπή αξιολόγησης σε κάθε υπουργείο.

Αναφορικά με το θέμα του 1 προς 5, δηλαδή της μίας πρόσληψης ανά πέντε απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ο κ. Μανιτάκης γνωμοδότησε πως το να θεωρείται πρόσληψη η μετάταξη συνιστά στρέβλωση, ενώ το υπουργείο, εάν χρειαστεί θα προβεί σε νομοθετική παρέμβαση.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος