ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Eνδεχόμενο αναβολής της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα

Tα προβλήματα υγείας του επικεφαλής της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά και του προοριζόμενου για επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου Βασίλη Ράπανου, φαίνεται ότι αναπροσαρμόζουν τον προγραμματισμό της τριμερούς.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
Tα απρόοπτα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν ο επικεφαλής της κυβέρνησης Αντώνης Σαμαράς και ο προοριζόμενος για επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου Βασίλης Ράπανος φαίνεται να αναγκάζουν την τριμερή να αναπροσαρμόσει τον προγραμματισμό της.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας είχαν προγραμματίσει να έρθει στην Αθήνα τη Δευτέρα, ωστόσο ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος σε ακινησία για μία εβδομάδα, ενώ ο κ. Ράπανος είναι μεν καλύτερα στην υγεία του, ωστόσο δεν έχει ακόμη ορκιστεί υπουργός Οικονομικών.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, τη χώρα θα εκπροσωπήσουν στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως πρώτος τη τάξει υπουργός Εξωτερικών, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά.

Κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters την Κυριακή ότι η τρόικα εξετάζει την αναβολή του ταξιδιού της στη χώρα μας για «μερικές μέρες», δηλαδή στις αρχές Ιουλίου, δεν αποκλείεται όμως να έλθει συντομότερα το κατώτερο κλιμάκιο στελεχών της.

Σημειώνεται ότι οι επικεφαλής της τρόικας φέρονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με βασικά σημεία της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, θεωρώντας ότι είναι ασύμβατα με τα έως τώρα συμφωνηθέντα.

«Ανεπιθύμητη η τρόικα»

«Ανεπιθύμητους στην Ελλάδα» χαρακτηρίζουν σε ανακοίνωσή τους εκπροσώπους της τρόικας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, επιτιθέμενοι στην κυβέρνηση και τους πολιτικούς αρχηγούς που τη στξρίζουν.

«Είναι προφανές ότι η τρόικα επισπεύδει το ταξίδι της, προκειμένου να δώσει γραμμή στη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη ώστε οι προγραμματικές δηλώσεις που θα έλθουν για συζήτηση στη Βουλή, να απηχούν τις θέσεις των τοκογλύφων δανειστών», αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Τα Μνημόνια που επέβαλλαν με τη στήριξη των Ελλήνων πολιτικών εντολοδόχων τους είναι ισοπεδωτικά για την χώρα  ή αυτοκτονία για την Ελλάδα, όπως πρόσφατα είπε ο νομπελίστας οικονομολόγος Στίγκλιτς» καταλήγουν σε ανακοίνωσή τους.

 
Παραιτείται από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ ο Κουίκ
Σε συνομιλία του με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Κουίκ επιβεβαίωσε την υποβολή της παραίτησής του, αλλά απέφυγε να αναφερθεί…
20.05.2013, 00:37
Πολιτικό κόμμα από την Κυριακή το «Σχέδιο Β» του Αλαβάνου
Την Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνδιάσκεψης για τη συγκρότηση του «Σχεδίου Β» ως πολιτικού φορέα.
19.05.2013, 21:57
ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτοί λογαριασμοί Τσίπρα – Λαφαζάνη μετά την ΚΕ (upd)
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι οι εγγραφές νέων μελών θα γίνουν μέχρι τις 10 Ιουνίου. Εγγραφέ…
19.05.2013, 19:36
Αζερμπαϊτζάν: Η ενέργεια στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Αλίγιεφ
Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε πως θα πραγματοποιήσει στο μέλλον και επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν.
19.05.2013, 19:23
Συνάντηση Ρουπακιώτη – στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το αντιρατσιστικό ν/σ
Η Ιπποκράτους σημειώνει ότι τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουν να συνεργαστούν ειλικρινά και όχι να …
19.05.2013, 18:38
Κουτσούμπας: Απεμπλοκή της Ελλάδας από ΕΕ και ΝΑΤΟ το μήνυμα της θυσίας του Γρηγόρη Λαμπράκη
Η δήλωση του γγ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην 34η Μαραθώνια πορεία ειρήνης.
19.05.2013, 17:35
Welt: Αντώνης Σαμαράς, ο «εξυγιαντής»
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και μία σε πιο «σαφής» δήλωση του Επιτρόπου Όλι Ρεν στην γερμανική εφημερίδα, …
19.05.2013, 16:22
Τσίπρας: Ναι στις τάσεις, όχι στους μηχανισμούς στο ΣΥΡΙΖΑ
Σε σύντομη παρέμβασή του, λίγο πριν αρχίσουν οι ψηφοφορίες στην Κεντρική Επιτροπή, ο A. Τσίπρας επανέλαβε τη θ…
19.05.2013, 16:13
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ κατά κυβέρνησης για προσπάθειες προώθησης ιδιωτικοποιήσεων
«Μοναδικό σχέδιο» της κυβέρνησης για τη χώρα «είναι να τη μετατρέψουν σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη»,…
19.05.2013, 15:50
Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πιο ενωμένος από το συνέδριο – δε φοβόμαστε διαφορετικές απόψεις
Τα σχόλια του κ. Παπαδημούλη στον ΣΚΑΪ ήλθαν στον απόηχο του καλέσματος του Αλέξη Τσίπρα για αναμόρφωση του ΣΥ…
19.05.2013, 15:32

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΣΥΜΒΑΝ

Frantzi Amvrosiou Kasomouli to Falirou between cross-roads Kallirrois and cross-roads Siggrou Andr. Ave no parking, one right lane blocked