Καμμένος: «Όχι» σε συνεργασία με Νέα Δημοκρατία

Σε απόρριψη ενδεχόμενης συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία προχώρησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στον απόηχο της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο κ. Καμμένος πρότεινε στον κ. Σαμαρά την επιλογή ενός προσώπου κοινής αποδοχής για τον πρωθυπουργικό θώκο, ιδέα την οποία απέρριψε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στρέφοντας την προσοχή του στο ζήτημα του Μνημονίου, ο κ. Καμμένος επανέλαβε τη θέση του κόμματος του υπέρ της καταγγελίας της εν λόγω σύμβασης, διερωτώμενος μάλιστα πώς ο κ. Σαμαράς προτίθεται να αναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση ενώ ταυτόχρονα διαμηνύει ότι θα «σεβαστεί την υπογραφή του».

Τέλος, ο κ. Καμμένος σχολίασε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ενεργήσουν ως σκληρή αντιπολίτευση, διευκρινίζοντας όμως ότι θα υπερψηφίσουν θετικά νομοσχέδια τα οποία θα μειώσουν την εξάρτηση των «ελλήνων από τους δανειστές τους».

Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο κ. Σαμαράς σχολίασε ότι ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων «δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων» και πως « δεν επιθυμεί καμία συνεργασία», αποσαφηνίζοντας ωστόσο ότι θα υπάρξουν και άλλες επαφές προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση συνεργασίας.
Πηγή: Επιμέλεια: Μαράκης Αλέξανδρος