Κλείσιμο

Ο δωδεκάλογος της ΝΔ για ασφάλεια – λαθρομετανάστευση

«Η Ασφάλεια του Πολίτη είναι προϋπόθεση για μια Δημοκρατία. Δεν υπάρχει «Πόλη», δηλαδή οργανωμένη κοινωνία, χωρίς να μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των ανθρώπων της, των «πολιτών» της» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι ο φόβος είναι η κατάλυση της ελευθερίας.

Ο κ. Σαμαράς  επισημαίνει ότι υπάρχει παράλληλα η οικονομική διάσταση, καθώς χωρίς δημόσια ασφάλεια, δεν μπορεί να υπάρξει Ανάπτυξη, δεν μπορεί να λειτουργήσει η Αγορά – ανθίζει η μαύρη αγορά, ανθίζει η παράοικονομία, το λαθρεμπόριο.

«Αν θέλουμε Ανάπτυξη, λοιπόν, αν πραγματικά θέλουμε να φέρουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να υπάρξουν ευκαιρίες για τον τόπο, μέλλον για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους, τότε πρέπει να πάρουμε την Ασφάλεια πολύ σοβαρά» επισημαίνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αναφέρει ένα δωδεκάλογο μέτρων που μπορούν να γίνουν αμέσως μετά τις εκλογές και το επόμενο διάστημα.

Τα μέτρα αυτά είναι:

Πρώτο, να αλλάξει η νομοθεσία, η ποινική μεταχείριση, αλλά και το δικονομικό πλαίσιο για τη σύλληψη και καταδίκη ενός κακοποιού.

Δεύτερο, χρήση μεθόδων αστυνόμευσης που δεν θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Τρίτο, να επανέλθει ο αστυνομικός στη γειτονιά.

Τέταρτο
: να ενοποιηθούν και να ενισχυθούν οι διευθύνσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος, που συνήθως έχει πολλά «πρόσωπα», ασχολείται με πολλές και διαφορετικές έκνομες δραστηριότητες, ενώ η δίωξή του έχει ανατεθεί σε ξεχωριστές διευθύνσεις που δεν συντονίζονται και συχνά δεν συνεννοούνται μεταξύ τους.

Πέμπτο, να αλλάξει ολόκληρη η ποινική αντιμετώπιση.

Έκτο, να αποσυμφορηθούν οι φυλακές.

Έβδομο, να αντιμετωπιστεί και η λεγόμενη «χαμηλή εγκληματικότητα».

Όγδοο, να υπάρξει δόγμα εσωτερικής ασφάλειας, που θα αρχίζει από τις απειλές κατά της δημόσιας ασφάλειας και την ιεράρχησή τους, μέχρι τους μηχανισμούς προληπτικής και κατασταλτικής αντιμετώπισής τους σε βάθος χρόνου.

Ένατο, η καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

Δέκατο,
η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας- φύλαξης των λαθρομεταναστών, όπου θα διοχετεύονται σε πρώτη φάση όσοι καινούργιοι περνάνε τα σύνορα, κι όσοι συλλαμβάνονται για αδικήματα στις πόλεις.

Ενδέκατο, μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, για να υπάρξει ενιαία πολιτική ασύλου και ενιαία πολιτική μαζικού επαναπατρισμού των λαθρομεταναστών.

Και δωδέκατο,
χτύπημα και στο παραεμπόριο.

Αναλυτικά ο δωδεκάλογος ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr