Ασύλληπτος ο Κασιδιάρης – Καταδικάζεται σύσσωμα η επίθεση σε Κανέλλη και Δούρου

Ασύλληπτος παραμένει ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος την Πέμπτη το πρωί γρονθοκόπησε την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και πέταξε ένα ποτήρι με νερό στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης σε τηλεοπτικό πάνελ στο τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ.

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει σύσσωμος την επίθεση που δέχτηκαν οι υποψήφιες του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, από τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Η Ρένα Δούρου κατέθεσε μήνυση εναντίον του.

«Η βιαιοπραγία του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής σε βάρος της κα. Κανέλλη και της κα. Δούρου προσβάλλει το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού», παρατήρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Διαβάστε όλες τις αντιδράσεις ΕΔΩ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος ΛΑόΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο ΛΑός έχει τα επιχειρήματα για γροθιά ενώ η Χρυσή Αυγή τη γροθιά για επιχείρημα.
 Οι Χρυσαυγίτες είναι οι πλέον συνεπείς στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις σχολίασε στο ΣΚΑΙ ο Χρήστος Ζώης υποψήφιος βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Παράλληλα, εκτενείς είναι οι αναφορές στα ξένα ΜΜΕ.

Τονίζεται ότι ο Η. Κασιδιάρης χτύπησε την κ. Κανέλλη τρεις φορές, προτού απομακρυνθεί εξοργισμένος από τον χώρο.

Νωρίτερα, ο κ. Κασιδιάρης είχε πετάξει ποτήρι με νερό στη υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Την άμεση σύλληψη του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Το συγκεκριμένο αδίκημα διώκεται αυτεπαγγέλτως. Ο δράστης αναζητείται από την αστυνομία ενώ η προθεσμία του αυτόφωρου λήγει το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αδίκημα αναβαθμίζεται σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Κασιδιάρης μπορεί να συλληφθεί καθώς, ως υποψήφιος, δεν απολαμβάνει βουλευτική ασυλία.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη εκκρεμεί δίκη σε βάρος του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία στην επίθεση κατά φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.

Την Τετάρττη , 6 Ιουνίου, η δίκη του πήρε αναβολή για τις 11 του μηνός.

Διαβάστε ΕΔΩ τις πολιτικές αντιδράσεις

Πηγή: skai.gr