Αναμένεται σύσταση Κομισιόν για εφαρμογή του μνημονίου

Την πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου αναμένεται να συστήσει σήμερα στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά την παρουσίαση των εισηγήσεων της για το καθένα κράτος - μέλος της Ένωσης.

Την ίδια ώρα, πηγές της Κομισιόν επιβεβαίωσαν ότι «παγώνει» η επόμενη δόση από το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής έως ότου σχηματιστεί κυβέρνηση στην χώρα, διατεθειμένη να εφαρμόσει το μνημόνιο.

Την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αμαντέου Αλταφάζ, τόνισε ότι οι εκπρόσωποι της Τρόικας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα έως ότου σχηματιστεί μια σταθερή κυβέρνηση στη χώρα και σημείωσε «χρειαζόμαστε πολιτικό συνομιλητή».

Οι προτάσεις της Επιτροπής για την κάθε χώρα βασίζονται στην εις βάθος μελέτη των συνθηκών που επικρατούν στην οικονομία και αγορά εργασίας και ανάλογα με περίπτωση αναφέρουν μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν επόμενους 12 μήνες ύστερα από σχετική έγκριση που θα δοθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής 28-29 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, χρονοδιάγραμμα για πλήρη οικονομική σύγκλιση της Ευρωζώνης, προκειμένου να κατευνάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών για το μέλλον του κοινού νομίσματος, ζήτησε την Τρίτη ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Υποστήριξε πως ένας οδικός χάρτης που θα οδηγούσε σε πλήρη οικονομική σύγκλιση είναι ζωτικής σημασίας, έστω και αν η οικονομική ενοποίηση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί σε βάθος πολλών ετών.
Πηγή: Πηγή: Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ