Κλείσιμο

Ευ. Βενιζέλος: Απολύτως αναγκαία η συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με πρωθυπουργό πρόσωπο ευρείας αποδοχής που να απηχεί τα νέα μετεκλογικά δεδομένα, και με τη συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και της ΝΔ ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Τόνισε ότι στη συζήτηση με  τον πρόεδρο της ΝΔ είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρόταση διακυβέρνησης της χώρας για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «έχουμε την τρίτη κατά σειρά ευθύνη για την αντιμετώπιση της ακυβερνησίας». «Είμαστε όλοι να συμβάλουμε στην ασφάλεια και την προοπτική στο μέτρο πλέον του νέου μεγέθους μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέτει ως όρο τη συμμετοχή στελεχών του στη νέα κυβέρνηση. «Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την ολόθερμη στήριξή μας» ανέφερε.

Τόνισε ότι πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το μνημόνιο για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών με τους καλύτερους δυνατούς όρους για τους πολίτες.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για τους στόχους της νέας κυβέρνησης, που είναι, μεταξύ άλλων η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2015, χωρίς οριζόντιες περικοπές και φόρους, η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά τουλάχιστον με 50 δισ. ευρώ για τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόληση, το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων επενδύσεων με έργα 55 δισ. και παρεμβάσεις με μεγάλο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, και την εφαρμογή δέσμης μέτρων για τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις.

«Αυτή την πρόταση παρουσίασα στον κ. Σαμαρά και θα παρουσιάσω και στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς» ανέφερε.

Πηγή: skai.gr