Γρ. Βαλλιανάτος στο skai.gr: Τα δύο κόμματα δεν εφάρμοσαν το μνημόνιο, εφάρμοσαν άδικα μέτρα

Για το μνημόνιο, τα δύο μεγάλα κόμματα και το ενδεχόμενο συνεργασιών, μίλησαν στη διαδικτυακή συζήτηση του skai.gr και τον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη η Ιωάννα Κοντούλη, υποψήφια στη Β Αθηνών με τους Οικολόγους – Πράσινους και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, υποψήφιος με τη Δράση – Φιλελεύθερη Συμμαχία στην Α΄Αθηνών.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, είπε ότι το μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε και αντ’ αυτού τα δύο κόμματα εφάρμοσαν άδικα μέτρα.

Σημείωσε ότι χρειάζεται ένα μικρότερο κράτος και τόνισε «οραματιζόμαστε μια άλλη Ελλάδα, όπως η Ελβετία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, χώρες φιλελεύθερες», προσθέτοντας ότι «δεν αφήνουμε τους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα».

Ο κ. Βαλλιανάτος εκτίμησε ότι στις εκλογές ο λαός θα εκφράσει τη διαμαρτυρία του «για ττα δύο κόμματα που κατέστρεψαν την Ελλάδα, που δεν πίστεψαν στο μνημόνιο για αυτό δεν το εφαρμόζουν».

Όπως είπε, «αν πετύχουμε τους στόχους του μνημονίου θα γίνουμε μία χώρα που θα δουλεύει με στόχους και θα έχουμε επιχειρηματίες που τηρούν το νόμο».

Τάχθηκε υπέρ της απόλυσης υπαλλήλων από το Δημόσιο, σημειώνοντας ότι «όταν δεν απολύεται ένας δημόσιος υπάλληλος, απολύονται τρεις του ιδιωτικού τομέα».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασιών, είπε ότι ήδη η Δράση και η ΦΙΣ είναι τα μόνα κόμματα που προχώρησαν σε συνεργασία.

Παράλληλα σημείωσε ότι όσον αφορά στις αντιλήψεις είναι «δεξιά της οικονομίας και αριστερά της κοινωνικής ευαισθησίας».

Είπε ότι συναινούν στο τα αφαιρεθούν τα προνόμια των βουλευτών και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Τέλος, τόνισε ότι τον ανησυχεί η άνοδος της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι πρόκειται για εγκληματίες. Όπως είπε αυτό το φαινόμενο «είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των δύο κομμάτων, που πρέπει να τα καταδικάσουμε να αποτύχουν».

Από την πλευρά της η Ιωάννα Κοντούλη χαρακτήρισε το μνημόνιο «ανεπαρκές, αναποτελεσματικό και επικίνδυνο». Σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξει και τρίτο μνημόνιο, επειδή απέτυχαν τα άλλα δύο. Μάλιστα εκτίμησε ότι το μνημόνιο μπορεί να αποτελέσει «τον οδικό χάρτη της εξόδου μας από την ευρωζώνη».

Η κα. Κοντούλη υπογράμμισε ότι αυτοί που καλούνται να το εφαρμόσουν, δεν είναι καν αξιόπιστοι συνομιλητές και δεν έχουν ακόμα καταλάβει τη ζημιά που έκαναν στον τόπο.

Είπε ότι οι Οικολόγοι – Πράσινοι από την επόμενη μέρα των εκλογών θα εργαστούν καταθέτοντας προτάσεις και προγραμματικές συγκλίσεις διαφανείς.

Μάλιστα, τόνισε αναφερόμενη στα μεγάλα κόμματα, ότι θέλουν στο «παρά πέντε να κάνουν επικοινωνιακές μπλόφες. Θέλουμε με το μαγικό ραβδί άνθρωποι που δεν είχαν μιλήσει ποτέ να βρουν κοινούς στόχους».

Σημείωσε ότι πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση του μνημονίου, λέγοντας παράλληλα ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι μπορούν να φτάσουν μέχρι και μέχρι την απειλή αθέτησης πληρωμών στους δανειστές μας, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το δουν σταδιακά.

Εκτίμησε ότι όποια κυβέρνηση και να προκύψει δε θα είναι ισχυρή και τόνισε ότι χρειάζεται οικονομική και διοικητική αποκέντρωση.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την άνοδο της Χρυσής Αυγής ως αποτέλεσμα της κρίσης αξιών.
Πηγή: skai.gr