Τί λένε οι υποψήφιοι λίγες μέρες πριν τις εκλογές

Αναλυτικά οι δηλώσεις στο σχετικό βίντεο

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ Τώρα ο Νικήτας Κακλαμάνης υποψήφιος βουλευτής Α Αθήνας ΝΔ, επεσήμανε ότι αμέσως μετά το ευρώ, χάθηκε η κοινωνική Ευρώπη. Ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θέλουν δε θέλουν Μέρκελ, Σαρκοζί, Ολάντ, η Ευρώπη πρέπει να ξαναγυρίσει στις ρίζες της», προσθέτοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό.

Η Σοφία Γιαννακά υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Αιτωλοακαρνανίας σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τάζει τίποτα, συμπληρώνοντας ότι το μέλλον των αυτοδύναμων κυβερνήσεων που τάζουν έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Παράλληλα, προσέθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την αλαζονεία να λέει «θέλουμε το Βενιζέλο για πρωθυπουργό», υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας ΚΚΕ, επεσήμανε ότι αρνούνται την πρόταση του Τσίπρα για ενότητα των δυνάμεων της Αριστεράς «γιατί δε θέλουμε να καλλιεργούμε αυταπάτες» και τόνισε ότι τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με πάλη και όχι με προσαρμογή.

Ο Γιάννης Θεωνάς υποψήφιος βουλευτής Β Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι ανάγκη του λαού η ριζοσπαστική αριστερά να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ο Γιάννης Πανούσης υποψήφιος Δημοκρατικής Αριστεράς Α Αθήνας δήλωσε ότι το δίλημμα της ακυβερνησίας δεν «περνάει» στη βάση και επεσήμανε ότι στις 7 Μαΐου θα ξανασυναντηθούμε και θα δούμε ποιος είναι ώριμος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υποψήφιος της ΝΔ στη Β Αθηνών τόνισε ότι «δε θα αφήσουμε τη χώρα να καταρρεύσει» και σημείωσε ότι μόνο σε περίπτωση αδιεξόδου θα επαναληφθούν οι εκλογές, αλλά ως τότε θα έχουμε εξαντλήσει κάθε συζήτηση προκείμενου να βγει ισχυρή κυβέρνηση που να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. Για τον Πάνο Καμμένο είπε ότι αυτά που υποστηρίζει δε συνδέονται με τη λογική καθώς σε περίπτωση που δεν αναγνωρίσουμε το χέρσος δε θα δοθούν χρήματα στην Ελλάδα και δε θα προχωρήσουμε στην ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζών.
Πηγή: skai.gr