Επιστολή Βενιζέλου στους πολιτικούς αρχηγούς για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ

Tη διεξαγωγή ενός τουλάχιστον τηλεοπτικού διαλόγου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της προηγούμενης Βουλής ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος ζητά τη διεξαγωγή τουλάχιστον ενός τηλεοπτικού διαλόγου, υπενθυμίζοντας και την αρχική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για 2+2 ντιμπέιτ, δύο μεταξύ του ίδιου και του Αντώνη Σαμαρά και δύο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως αναφέρει, οι όροι του διαλόγου μπορούν να συμφωνηθούν από τους δημοσιογράφους που θα επιλεγούν ως συντονιστές.

Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφέρει: «Ο κ. Σαμαράς, στις πιο κρίσιμες εκλογές για τον τόπο, επιλέγει διαρκείς μονολόγους. Το ΠΑΣΟΚ επιμένει στο διάλογο. Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από διαδικαστικά προσχήματα. Σεβόμαστε το δικαίωμα του πολίτη να ακούσει, να συγκρίνει και να κρίνει.

»Το ΠΑΣΟΚ, με επιστολή του προέδρου του, Ευάγγελου Βενιζέλου, έστω και αυτή τη στιγμή, προτείνει τη διεξαγωγή ενός τουλάχιστον τηλεοπτικού διαλόγου μεταξύ των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της προηγούμενης Βουλής, που συμφωνούν σε κάτι τέτοιο.

»Οι όροι του διαλόγου μπορούν να ρυθμιστούν από τους δημοσιογράφους, που θα επιλεγούν ως συντονιστές. Η πρόταση είναι συγκεκριμένη και αναμένουμε σαφή απάντηση».

Θετική στη διεξαγωγή ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων δηλώνει η Δημοκρατική Αριστερά σημειώνοντας πως η ενημέρωση των πολιτών και η ισότιμη προβολή των κομμάτων επιβάλλει την πραγματοποίηση τουλάχιστον ενός ντιμπέιτ.
Πηγή: skai.gr