Α. Νταλάρα: Δε συμφωνώ με τακτοποιήσεις αυθαιρέτων (upd)

Υπέρ της ανάληψης δράσεων για τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή τάχθηκε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Νταλάρα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Για εμένα προέχει η αλλαγή του εκλογικού νόμου, το σπάσιμο των περιφερειών, το πόθεν έσχες μια βουλή με θεσμικά αντίβαρα για τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή. Δε συμφωνώ με τακτοποιήσεις, αμνηστίες με τα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θα προτιμούσα δασολόγιο και κτηματολόγιο (...) στη Βουλή συμφωνήσαμε μόνο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων» δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

H κ. Νταλάρα έκανε δε λόγο για προβοκάτσιες και εκφοβισμούς πίσω από κουκούλες με αφορμή κατά καιρούς προσωπικές επιθέσεις που έχει δεχθεί μέσω ιστολογίων.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος της ΝΔ Μάριος Σαλμάς δήλωσε ότι ως χώρα πρέπει να ξαναπαράξουμε ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει ανταγωνιστική. Ο κ. Καραμανλής εξασφάλισε 14,5 δισ. ευρώ για το ΕΣΠΑ που δεν έπεσαν στην αγορά. Πρέπει να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία και να γίνουν αποκρατικοποιήσεις. Η ΝΔ έκανε 9 δις. ευρώ αποκρατικοποιήσεις» τόνισε. Ανέφερε ότι πρέπει να επαναπατριστούν οι καταθέσεις των ελλήνων από το εξωτερικό όπως έκανε η ιταλική κυβέρνηση.

«Χρειάζεται αναθέρμανση της οικονομίας κλέβουμε τη ζωή των παιδιών μας, έκανε λόγο για διεκδικητικό πλαίσιο. Βαρύτατο ολίσθημα να ακυρώνεται η εθνική ανεξαρτησία. Δεν εκχωρείται αυτό. Πρέπει να κρατήσουμε τη νέα γενιά στην πατρίδα» ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Κιλτίδης.

Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου έκανε λόγο για ατμόσφαιρα ακραίου καπιταλισμού και νεοφιλελευθερισμού. «Θέλουμε να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχουμε κυβερνήσει, θέλουμε να μας εμπιστευτεί ο κόσμος γιατί δεν έχουμε κάνει τούμπες» ανέφερε.

Συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που ανήκουν σε όλον τον προοδευτικό χώρα βάσει μίνιμουμ προγράμματος ζήτησε ο Λάζαρος Λασκαρίδης, εκπρόσωπος Τύπου της Κοινωνικής Συμφωνίας.

«Ο κ. Καραμανλής δεν έπεσε στην παγίδα της ανεύθυνης πολιτικής ρητορείας δήλωσε η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Πόπη Καλαϊτζή. Ζήτησε «στις εκλογές της 6ης Μαΐου να ψηφίσουμε με τη λογική και όχι με την καρδιά μας».

Διαφάνεια για το πόθεν έσχες για όσους διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, και όχι μόνον για τους πολικούς, ζήτησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Περικλής Βασιλάκης.

Πηγή: skai.gr