Κλείσιμο

Καταψηφίστηκε και αποσύρθηκε το άρθρο 148 του ν/σ για το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό

Καταψηφίστηκε από βουλευτές όλων των κομμάτων και αποσύρθηκε τελικά το άρθρο 148 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών που αφορά το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό.

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες είχε προκαλέσει αίσθηση το «νομοθετικό αλαλούμ» μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Υποδομών σχετικά με το θέμα καθώς ήταν ακατανόητο το γεγονός ότι το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό, αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ, καθορίζεται με άρθρο στο νομοσχέδιο για τα ταξί με εισήγηση του Υφυπουργού Τουρισμού και μάλιστα με τρόπο που διαφωνεί ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κώστας Καρτάλης, ζήτησε την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 148 υποστηρίζοντας ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό που προετοιμάστηκε από το ΥΠΕΚΑ και για το οποίο μόλις ολοκληρώθηκε η διαβούλευση του.

Μάλιστα χθες και ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντός πάντως Νίκος Σηφουνάκης δήλωσε ότι συμφωνεί με τον κ. Καρτάλη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης θα πάρει πίσω την επίμαχη διάταξη και τελικά η καταψήφισή της οδήγησε και στην απόσυρση της διάταξης.


Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου