Με προεκλογικό «άρωμα» η κόντρα Βενιζέλου-Τσίπρα στη Βουλή

Προεκλογικό «αέρα» έφερε στη Βουλή η αντιπαράθεση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, γύρω από τις εκλογές και τα αποτέλεσμα αυτών, όποτε γίνουν.

Το διακύβευμα των εκλογών έθεσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι ο λαός θα αποφασίσει αν θέλει να περάσει στο Σύνταγμα πρώτα να πληρώνονται οι πιστωτές και μετά το κοινωνικό κράτος και οι παροχές, ενώ κάλεσε το λαό για συνολική σύγκρουση για να σώσουμε, όπως είπε, ό,τι μπορούμε, αλλιώς ο κατήφορος θα συνεχίζεται και το βαρέλι δεν θα έχει πάτο.

Μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι όραμά του είναι να συγκυβερνήσει με τον κ. Σαμαρά και εκτίμησε όμως, ότι ο κ. Βενιζέλος και στην επόμενη Βουλή θα είναι στην ίδια θέση «ύπαρχος» -όπως είπε- γιατί πρωθυπουργός θα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί στις εκλογές το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, «θα επιδιώξει την πρώτη θέση στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά ενώ υποστήριξε ότι οι δημοσκοπήσεις και τα σενάρια δεν τρομάζουν το ΠΑΣΟΚ και «σημασία έχει το τέρμα όχι η αφετηρία».

Με αιχμές όμως αναφέρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών και στη ΝΔ, λέγοντας πως «αν υπάρχει κόμμα να πιστεύει πως θα κερδίσει, δικαίωμα του. Καθένας έχει δικαίωμα στο όνειρο».
Πηγή: skai.gr