Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών, μετά το μίνι ανασχηματισμό ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Την θέση του παραιτηθέντος Χρήστου Παπουτσή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στο υπουργείο Ανάπτυξης τοποθετείται η Άννα Διαμαντοπούλου και στο υπουργείο Παιδείας ο Γιώργος Μπαμπινιώτης. Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ορίζεται ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λευτέρης Οικονόμου, ενώ παραμένει στη θέση του ο νυν υφυπουργός Μανώλης Όθωνας.

«Πάω με διάθεση μόνο να προσφέρω κάποιες υπηρεσίες, δεν έχω πολιτικές βλέψεις, ούτε είχα υπόψη μου να αναλάβω τέτοια πόστα κάνω μία εξαίρεση στον εαυτό μου και τη συνείδησή μου γιατί η χώρα περνά δύσκολες στιγμές που δεν χωρούν αρνήσεις όταν κάποιος καλείται να προσφέρει, αν μπορεί, και νομίζω ότι κάτι θα προσφέρω», δήλωσε ο κ.Μπαμπινιώτης σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την πρώτη στιγμή που βολιδοσκοπήθηκε από τον πρωθυπουργό ήταν θετικός στην επιστροφή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αρχικά είχε ακουστεί ότι θέση του υπουργού θα καταλάμβανε ο Λευτέρης Οικονόμου.

Όσον αφορά την Άννα Διαμαντοπούλου, το χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε της είναι γνώριμο, καθότι έχει διατελέσει υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, επί κυβέρνησης Σημίτη.
Πηγή: skai.gr