Σουλτς: Ολοκαύτωμα από τη διάλυση της Ευρωζώνης

«Ολοκαύτωμα» θα έφερνε η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη προκαλώντας τη διάλυσή της διαμηνύει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, λίγο πριν την επίσκεψή του στην Αθήνα την Τρίτη.

Απαντώντας εμμέσως σε φωνές όπως του γερμανού υπουργού Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ ο οποίος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει καλύτερα και θα αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της εκτός του ευρώ, ο Σουλτς τονίζει συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι «η διάλυση της Ευρωζώνης θα μπορούσε να προκαλέσει ολοκαύτωμα, για αυτό είναι σκόπιμο να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα, προκειμένου, επιπλέον, να σταματήσουμε την κερδοσκοπία σε βάρος του ευρώ».

Τονίζει ακόμη ότι κατά την ομιλία του στην Βουλή των Ελλήνων, την Τρίτη το βράδυ, θα πει στους Έλληνες βουλευτές ότι τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Γερμανοί είναι αλληλέγγυοι στην Ελλάδα, αλλά την ίδια στιγμή περιμένουν ότι θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της.

Κληθείς εξάλλου
να σχολιάσει «αναφορές περί ναζισμού» σημειώνει ότι είναι «το ίδιο απαράδεκτες όπως οι συκοφαντικές και απαξιωτικές δηλώσεις για την Ελλάδα και τους Έλληνες στη Γερμανία».

Εκφράζει δε, την αντίθεσή του στην εξοντωτική λιτότητα και επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται προοπτική. «Γι’ αυτό χρειάζεται ρεαλιστική οικονομική προοπτική και η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για να προωθήσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα», υπογραμμίζει.

Εκτός της ομιλίας του την Τρίτη το βράδυ στην Βουλή των Ελλήνων, ο κ. Σουλτς θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή: skai.gr