Αισιοδοξία Άσμουσεν για συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας εμφανίστηκε ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Όπως είπε στο Reuters, η Ελλάδα μπορεί να ικανοποιεί τις προϋποθέσεις για τη συμφωνία για το δεύτερο πακέτο στήριξης.

Ο κ. Άσμουσεν τόνισε ακόμα ότι αν η απόφαση του Eurogroup είναι θετική, θα γίνει και η έγκαιρη διεξαγωγή του PSI (ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων).

Πάντως, αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης, δήλωσε στο Reuters ότι η Ελλάδα πρέπει ακόμη να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα, σχετικά με τη βιωσιμότητα του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι αισιόδοξοι για τη θετική απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας εμφανίστηκαν την Τετάρτη, μετά την τηλεδιάσκεψη, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρος του Eurogroup και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε αισιόδοξος ότι τη Δευτέρα θα δοθεί οριστική λύση στην εκκρεμότητα για τη νέα δανειακή σύμβαση

«Στην τηλεδιάσκεψη επιβεβαιώθηκε το τέλος των εκκρεμοτήτων για την έγκριση του νέου προγράμματος στήριξης και δρομολόγησης του PSI» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Πηγή: skai.gr