Σήμερα η συνάντηση με την τρόικα - αύριο με τους πολιτικούς αρχηγούς

Νέα συνάντηση απόψε του πρωθυπουργού με την τρόικα ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον πρωθυπουργό.

Εν τω μεταξύ ο Λουκάς Παπαδήμος έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών σημείωμα με τις επιπτώσεις που θα έχει για την χώρα ενδεχόμενη χρεοκοπία, προκείμενου να το παρουσιάσει στην νέα συνάντηση με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι διεργασίες και αλλεπάλληλες οι συσκέψεις στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ενόψει της αυριανής συνάντησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Παπαδήμου στη μαραθώνια σύσκεψη το βράδυ της Κυριακής υπήρξε συμφωνία σε βασικά θέματα, ενώ ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι έχει ζητήσει σημείωμα από το υπουργείο Οικονομικών για τις επιπτώσεις που θα έχει για την χώρα ενδεχόμενη χρεοκοπία. Θα το παρουσιάσει στην νέα συνάντηση που θα έχει το απόγευμα με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

«Δεν υπάρχει προθεσμία για συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για την νέα δανειακή σύμβαση» δήλωνε την ίδια ώρα κυβερνητικό στέλεχος στο πρακτορείο Reuters.

Για ελεγχόμενη χρεοκοπία κάνει στο μεταξύ λόγο ο οίκος Fitch Ratings ως το πιθανότερο σενάριο για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεσή του, οι τιτλοποιημένες συμφωνίες στην περιοχή εξαρτώνται άμεσα από το είδος της χρεοκοπίας που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Η περίπτωση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας είναι πιο επωφελής για τους ελληνικούς δομημένους τίτλους, καθώς οι τράπεζες θα επωφεληθούν από τη μαζική θεσμική στήριξη που θα λάβουν.

Εξάλλου, σε 24ωρη απεργία την Τρίτη ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας που ζητεί η τρόικα προσανατολίζονται ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Πηγή: skai.gr