ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στον κοινωνικό διάλογο για τα εργασιακά

Την έντονη αντίδραση ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι πληροφορίες ότι η τρόικα επιμένει στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και στην κατάργηση του κατώτερου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Τα δύο κόμματα απορρίπτουν δε τον κοινωνικό διάλογο για τις αλλαγές στο μισθολογικό κόστος.

«Οι νέες δραστικές περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις που θέτει η τρόικα αποτελούν παλιές και νέες αξιώσεις των βιομηχάνων. Στη λήψη αυτών των μέτρων έχουν συμφωνήσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τώρα χρησιμοποιούν τον στημένο 'κοινωνικό διάλογο' για να τη δικαιολογήσουν. Η εργατική τάξη πρέπει να γίνει μια γροθιά απέναντι στα κόμματα και τους συνδικαλιστές που υπηρετούν την πλουτοκρατία και την ΕΕ. Η ταξική πάλη έχει θυσίες, η ταξική υποταγή οδηγεί στην εξαθλίωση» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Τα σχέδια κυβέρνησης - τρόικας για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, δεν νομιμοποιούνται από κανέναν υποτιθέμενο 'κοινωνικό διάλογο' και από καμία κυβέρνηση κοινωνικής μειοψηφίας. Ο λαός απαιτεί την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας, της ανεργίας και της φτώχειας που μοναδικός της στόχος είναι η βίαιη επιβολή των δυνάμεων του κεφαλαίου στους εργαζομένους. Εμπόδιο στα σχέδιά τους πρέπει να σταθεί ο ενωτικός αγώνας όλων των εργαζομένων, η συγκρότηση ενός πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου στη βάση της αναδιανομής του πλούτου υπέρ των εργαζομένων, της ανάπτυξης, της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και της δημοκρατίας» δηλώνει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΛΑΟΣ
«Η "γροθιά" για την οποία μιλούσε εδώ και αρκετές εβδομάδες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, φαίνεται πως έπιασε τόπο. Σώθηκε ο 13ος και 14ος μισθός» αναφέρει στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης.
Πηγή: skai.gr