Κρίσιμη συνάντηση Παπαδήμου – Νταλλάρα

Νέο ραντεβού έχουν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής της τρόικας.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η μεσημεριανή συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τον κ. Νταλλάρα.

«Είναι πιθανό να έχουμε κάτι να πούμε αργότερα σήμερα» δήλωσε αμέσως μετά στο Bloomberg ο επικεφαλής του IIF.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι απώλειες για τους ιδιώτες πιστωτές θα είναι κοντά στο 65%, ενώ τα επιτόκια των νέων ομολόγων θα διαμορφώνονται από 3,5% για τις βραχυχρόνιες λήξεις και θα φτάνουν μέχρι 4,5 για τις μακροχρόνιες.

Την ίδια ώρα, την αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς και των διαπραγματευτών εκ μέρους των ιδιωτών πιστωτών ως προς την επίτευξη συμφωνίας για το PSI, καταγράφουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Τονίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, έχει δηλώσει ότι η συμφωνία για το PSI θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 23 Ιανουαρίου οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Όπως αναφέρει το kathimerini.gr, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τεχνικοί όροι της συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι σήμερα το βράδυ, ενώ το τελικό κείμενο θα είναι έτοιμο μέχρι τη Δευτέρα, προκειμένου να παρουσιαστεί στο Eurogroup και στο Ecofin που θα ακολουθήσει την ερχόμενη Τρίτη.

Η συμφωνία για τους όρους του PSI αποτελεί προϋπόθεση για την τρόικα προκειμένου να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το νέο πακέτο στήριξης συνολικού ποσού 130 δισ. ευρώ, όπως είχε αποφασιστεί στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου διμήνου, με άνοδο 2,67%, στις 708,18 μονάδες, 
έκλεισε ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου Αθηνών εν αναμονή των ανακοινώσεων για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.
Πηγή: skai.gr