Λ. Παπαδήμος: Υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη

Για σειρά προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπιστούν και από την Ελλάδα, αλλά και από άλλους ηγέτες της Ευρωζώνης έκανε λόγο ο έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

«Συζητήσαμε (σ.σ: με τον πρόεδρο της ΕΚΤ) για τις πρόσφατες εξελίξεις και την οικονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας. Είμαι σχετικά αισιόδοξος από τα αποτελέσματα των συναντήσεων, αλλά υπάρχει σειρά προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπιστούν και από εμάς, και από άλλους ηγέτες» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος ερωτηθείς από δημοσιογράφους.

Τελεσίγραφο για την εκταμίευση της έκτης δόσης στέλνει πάντως το Βερολίνο. «Προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης είναι η υπογραφή Σαμαρά. Μόνο αν υπογράψουν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων που συμμετέχουν στη κυβέρνηση θα ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη που χάθηκε με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Ο Σαμαράς πρέπει να κάνει το καθήκον του για τη χώρα του» διαμηνύει ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Γραπτές διαβεβαιώσεις από τα κόμματα που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση το αργότερο ώς την ερχόμενη Τρίτη, που είναι προγραμματισμένο το επόμενο Eurogroup ζήτησε και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να είναι ως την επόμενη Τρίτη σε θέση να δώσουν το πράσινο φως για την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου -ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ- στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Εurogroup.

«Θέλουμε μια υπογραφή από αυτόν τον κύριο Σαμαρά…διαφορετικά οι Έλληνες δεν θα πάρουν χρήματα, σε καμία περίπτωση», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κές ντα Γιάγκερ.
Πηγή: skai.gr