Κλείσιμο

Ε. Βενιζέλος: Εμπρόθεσμα μισθοί και συντάξεις

Οι μισθοί του δημοσίου και οι συντάξεις θα καταβληθούν εμπροθέσμως και πλήρως, αρκεί τα διαθέσιμα του δημοσίου να επαρκούν. Άρα πρέπει να κάνουμε όλα όσα απαιτούνται για να μας καταβληθεί η 6η δόση, δήλωσε ο Ε. Βενιζέλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σχετικά με την κυνέρνηση Παπαδήμου τόνισε ότι «είναι η κατά το Σύνταγμα κυβέρνηση της χώρας. Έχει την αρμοδιότητα να καθορίζει και να κατευθύνει τη γενική πολιτική της χώρας, με σεβασμό στη βούληση της Βουλής από την οποία εξαρτάται».

«Η εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου είναι ότι καλύτερο και άμεσο μπορούμε να κάνουμε για την στήριξη των επιχειρήσεων και της αγοράς.

Έχω πλήρη συνείδηση των δυσκολιών, των αντιφάσεων, των αδικιών, στο δικό μου επίπεδο θα τα κάνω όπως πρέπει. Όπου μπορούμε να άρουμε αδικίες, για να στηρίξουμε τη συνοχή της κοινωνίας θα το κάνουμε.

Αυτό αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων αλλά και πολλές άλλες ρυθμίσεις. Όμως, η μεγάλη αδικία στην Ελλάδα είναι η διάρθρωση του φορολογικού συστήματος, που είναι κατ’ όνομα σύστημα.

Μόνο 25.000 φορολογούμενοι δηλώνουν φόρο εισοδήματος πάνω από τα 100.000 στην Ελλάδα, κάτι που αποτελεί συνθήκη ψεύδους, που δεν αντέχει η κοινωνία. 'Οταν δημοσιευτούν οι κατάλογοι των μεγαλοοφειλετών προς το δημόσιο πολλοί θα μείνουν άφωνοι». 

«Η χώρα έχει βρεθεί σε δραματικό οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό και θεσμικό κίνδυνο. Αναλάβαμε υποχρεώσεις που έπρεπε οπωσδήποτε να αναληφθούν για να λυθούν τα προβλήματα» πρόσθεσε.

Θέτω όλες μου τις δυνάμεις τη διάθεση του πρωθυπουργού και θα συνεργαστώ μαζί του για την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.


Πηγή: skai.gr