Σε δραματικό αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις

Νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το νέο πρωθυπουργό σημειώθηκε κατά τη συνάντηση των κ. Σαμαρά και Παπανδρέου υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια. Μετά τα νέα δεδομένα, μεταφέρεται τελικά για αύριο Πέμπτη, στις 10 το πρωΐ, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν οι κ. Παπανδρέου, Σαμαράς αλλά και ο κ. Καρατζαφέρης μετά από επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον Φίλιππο Πετσάλνικο. "Συνδιαμορφωτή της καταστροφικής επιλογή του δημοψηφίσματος" χαρακτηρίζουν οι βουλευτές της μείζονος αντιπολίτευσης τον κ. Πετσάλνικο.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε νωρίτερα την Τετάρτη λόγο για "θεσμική επιλογή" στο διάγγελμά του, ενισχύοντας τα σενάρια για ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον σημερινό πρόεδρο της Βουλής.

Από το Προεδρικό Μέγαρο αποχώρησε οργισμένος ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός πρότεινε στον κ. Σαμαρά τον κ. Λουκά Παπαδήμο ο οποίος απερρίφθη ως "τραπεζίτης" όπως και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

"Δεν έχω πρόβλημα να υποστηρίξω είτε τον κ. Παπαδήμο είτε τον κ. Πετσάλνικο ούτε οποιονδήποτε άλλον προτείνετε" δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου κατά την κρίσιμη συνεδρίαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ανακούφιση εξέφρασε νωρίτερα ο Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος το Γιώργο Παπανδρέου στο Προεδρικό Μέγαρο. "Ανοίγει μια ευκαιρία, μια άλλη σελίδα στην ιστορία της χώρας μας" τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι ο λαός περιμένει από τη νέα κυβέρνηση να αποδώσει.

"Ιστορική στιγμή για τη χώρα", χαρακτήρισε από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου την απόφαση για το νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ σημείωσε πως ελπίζει "να είναι μια βάση για περαιτέρω μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας" αλλά και για την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

"Υπάρχει ανακούφιση γιατί τα τελευταία 24ωρα περιμέναμε το σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης", του απάντησε ο κ. Παπούλιας, σχολίασε ότι η "κυβέρνηση επωμίζεται πολλά" και πως "ο ελληνικός λαός περιμένει και εκείνος να αποδώσει αυτή η κυβέρνηση". "Θα βοηθήσουμε όλοι τη νέα κυβέρνηση" δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Πηγή: skai.gr