Κλείσιμο

Γερουλάνος για πολιτικές εξελίξεις και τουρισμό

Νέα φάση για την Ελλάδα στην οποία όλα τα κόμματα αναλαμβάνουν ευθύνες και το πολιτικό κόστος χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος τις πολιτικές εξελίξεις, από την Παγκόσμια Τουριστική Έκθεση που εγκαινιάστηκε σήμερα στο Λονδίνο.

Ο κ. Γερουλάνος παραδέχθηκε ότι στις περισσότερες επαφές που είχε στη βρετανική πρωτεύουσα οι ερωτήσεις που δέχθηκε αφορούσαν στις πολιτικές διεργασίες, ενώ σχολιάζοντας το ότι δεν γνωρίζει αν θα συνεχίσει να είναι υπουργός μετά από σήμερα είπε ότι αυτό είναι μέρος της ομορφιάς της πολιτικής.

Αναφερόμενος στο αίτημα του γερμανικού τουριστικού γραφείου TUI προς τους Έλληνες ξενοδόχους να υπογράψουν ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και στο ενδεχόμενο μετάβασης στη δραχμή, ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι πρόκειται για παράλογη και ανεύθυνη πράξη που του προξένησε μεγάλη αρνητική έκπληξη.

Συνέστησε στο γερμανικό τουριστικό πρακτορείο να αποσύρει το αίτημα και στους Έλληνες ξενοδόχους να αρνηθούν να υπογράψουν. Πρόσθεσε δηκτικά ότι αστειευόμενος θα μπορούσε να ρωτήσει αν κάνουν το ίδιο και με τους Ιταλούς ξενοδόχους, καλώντας μία τόσο μεγάλη εταιρεία όπως η TUΙ να μη λειτουργεί με δύο σταθμά.

Σε ερώτηση του ΣΚΑΪ για το κατά πόσο αναζητούνται επενδυτές από αναπτυσσόμενες οικονομίες και αν τελικά υπάρχουν χρήματα για επενδύσεις στις τουριστικές υποδομές ο κ. Γερουλάνος παραδέχθηκε ότι υπάρχει ανησυχία διεθνώς για την τύχη της Ελλάδας στο ευρώ, αν και επίσης υπάρχει πίστη ότι γραφειοκρατικά η χώρα γίνεται φιλικότερη.

Πρόσθεσε ότι για την ώρα οι επίδοξοι επενδυτές εξετάζουν διάφορες ενδιαφέρουσες προοπτικές αλλά προτιμούν να περιμένουν μέχρι την αποκατάσταση της βεβαιότητας για το μέλλον της Ελλάδας. Όσο για τον προϋπολογισμό για έργα υποδομών, σημείωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα επενδύσεων π.χ. σε μαρίνες και λιμάνια για κρουαζιερόπλοια όπως έχει συστήσει σε έκθεσή της η συμβουλευτική εταιρεία Μακένζι, καθώς επίσης σε λιμάνια, σε αεροδρόμια και σε οδικό δίκτυο με τη συμμετοχή σε ορισμένες περιπτώσεις και ιδιωτών, αλλά αυτά θα γίνουν όταν η Ελλάδα μπει σε ένα σταθερό δρόμο.

Η Ελλάδα συμμετέχει όπως κάθε χρόνο με άκρως εντυπωσιακά περίπτερα στη φετινή έκθεση World Travel Market. Την ευθύνη της συμμετοχής στην έκθεση έχει η διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας, Σοφία Παναγιωτάκη
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο