Πλαίσιο επτά σημείων για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Πλαίσιο επτά σημείων στο οποίο θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας κατέθεσε ο Γ. Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο, λαμβάνοντας την ομόφωνη στήριξη των υπουργών.
 
Μεταξύ των επτά σημείων που έθεσε ο πρωθυπουργός είναι η άμεση εκταμίευση της 6ης δόσης, η κατάθεση και ψήφιση του προϋπολογισμού πριν από το τέλος του 2011, η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη διασφάλιση των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων μετά το «κούρεμα».

Από την προεδρία της Δημοκρατίας επιβεβαιώθηκε ότι η συνάντηση Παπούλια – Παπανδρέου – Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί απόψε, πιθανότατα στις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός επεσήμανε την πρόθεσή του να μην είναι εκείνος πρωθυπουργός στη νέα κυβέρνηση σωτηρίας και όποιος πρωθυπουργός επιλεγεί να έχει τα εχέγγυα εκπροσώπησης στο εξωτερικό.

Από την πλευρά τους οι υπουργοί ανέφεραν ότι δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όντας παραιτημένος, όπως αξιώνει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν μπορεί η ΝΔ να επιβάλει τι θα κάνει το κυβερνών κόμμα στα εσωτερικά του», δήλωσε χαρακτηριστικά οκ. Ρέππας.
Πηγή: skai.gr