Ο πρωθυπουργός δεν παραιτείται- Δημοψήφισμα τέλος

Αλλαγή πλεύσης από τον Γιώργο Παπανδρέου αναφορικά με το δημοψήφισμα ωστόσο- όπως προκύπτει από την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο- δεν παραιτείται.

Προτείνει οι κύριοι Αθανασάκης και Ρέππας να συζητήσουν με την ΝΔ, ενώ ο ίδιος θα μιλήσει με τον κ. Σαμαρά για τα επόμενα βήματα της χώρας στη βάση της ευρύτερης συναίνεσης.

Παράλληλα στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε έκπληξη για την αντίδραση των εταίρων μας με αφορμή την πρόταση για δημοψήφισμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «του προκάλεσε έκπληξη η έκπληξη που υπήρξε».

Στο υπουργικό συμβούλιο η Άννα Διαμαντόπουλου τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει έργο αντίστοιχο του Χαρίλαου Τρικούπη και του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης ζήτησε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Η λαϊκή κυριαρχία έχει κάπου μια μαύρη τρύπα, αν αισθάνεστε ότι πάτε προς τα εκεί μην πάρετε την παράταξη μαζί σας. Μην πάτε την παράταξη στον γκρεμό είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Δεν είμαι διατεθειμένος να στηρίξω κυβέρνηση συνεργασίας μη πολιτικών προσώπων δήλωσε ο Χρήστος Παπουτσής

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο είπε τα εξής:

Για το πλήρες κείμενο της εισήγησης πατήστε ΕΔΩ.

«Καθυστερήσαμε λίγο, γιατί θέλαμε να ακούσουμε τι θα πει και η Αντιπολίτευση. Θα μιλήσω και γι’ αυτά, αλλά νομίζω ότι μάλλον αποτελεί δικαίωση των αποφάσεών μας. Μεγάλη η απόφαση της Αντιπολίτευσης να στηρίξει το πακέτο.

Πρώτα απ’ όλα, αγαπητοί συνάδελφοι, κάθε φορά που βρισκόμαστε, λέμε πόσο δραματική είναι η στιγμή – και είναι πολύ δραματική, και σήμερα.

Ας δούμε τι διακυβεύεται.

Άκουσα ότι υπήρξε έκπληξη χθες από τις δηλώσεις των εταίρων μας. Εγώ δεν καταλαβαίνω  γιατί υπήρξε έκπληξη, πραγματικά, δεν  καταλαβαίνω γιατί είχαμε την οποιαδήποτε έκπληξη. Έκπληξη μου έκανε εμένα το γεγονός, ότι υπήρξε έκπληξη.

Σε ανύποπτο χρόνο  και εγώ και πολλοί άλλοι, είχαμε πει ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η συμμετοχή μας στο  ευρώ. Όχι ότι το θέτουμε εμείς, αλλά έχει τεθεί επί τάπητος εκ των πραγμάτων. Και όσοι δεν το κατανοούσαν, όταν το λέγαμε, μας αποκαλούσαν «εκβιαστές», ότι θέτουμε ανύπαρκτα διλήμματα.

Πηγή: skai.gr