Κλείσιμο

Προσπάθεια υπονόμευσης των θεσμών «βλέπει» η κυβέρνηση

Πολιτική θύελλα προκάλεσαν τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν από τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, που οδήγησαν τελικά στην ακύρωσή της, για πρώτη εδώ και 70 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στον οποίο εξέφρασε τη λύπη της κυβέρνησης και επεσήμανε ότι πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών της χώρας.

Σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, τόνισε ότι είναι άλλο η διαμαρτυρία και άλλο η προσβολή στους εθνικούς αγώνες και η προσπάθεια υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών», επισημαίνοντας ότι θα διαφυλάξουμε τη δημοκρατική νομιμότητα, το σεβασμό στη διαφορετική έκφραση και την ομαλή πορεία της χώρας», ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για αμαύρωση μίας κορυφαίας εκδήλωσης τιμής προς την ιστορία του τόπου και προσβολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι «σε μια στιγμή που η χώρα μετράει τις πληγές της και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δεν θα έπρεπε να μπερδεύουν τα εθνικά μας σύμβολα και την ελληνική ιστορία με μια καταστροφική κυβέρνηση. Είναι ένας ολέθριος τρόπος αντίδρασης σε μια ολέθρια πολιτική. Μόνον οι εχθροί μας θα μας ήθελαν σήμερα διχασμένους».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, οι αντιδράσεις σε παρελάσεις σε όλη τη χώρα αποτελούν ένδειξη «της μεγάλης λαϊκής οργής και της αντίθεσης που υπάρχει προς την κυβερνητική πολιτική», ενώ ο ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε ευθέως την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή.

Για «πάνδημη και αυθόρμητη παρέμβαση του λαού της Θεσσαλονίκης προς τους επίσημους εκπροσώπους της κυβέρνησης» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. «Οι σημερινές αυθόρμητες λαϊκές αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα δεν μπορεί να αγνοηθούν. Αποτελούν το καλύτερο φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για αυτό το τόπο. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», τονίζεται σε ανακοίνωση.

«Αν δεν μπορείς να τιμήσεις τη χώρα σου, μην την εξευτελίζεις» τονίζει η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη ενώ η «Δημοκρατική Αριστερά» κάνει λόγο για «ενέργειες που τραυματίζουν τη δημόσια εικόνα της χώρας, αλλά και προσβάλουν μια σημαντική μέρα όπως η σημερινή που συμβολίζει το μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα», κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της για τα γεγονότα στις παρελάσεις.
Πηγή: skai.gr