Παπανδρέου: Έχουμε πολλή δουλειά για να πετύχουμε τους στόχους μας

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού αναλυτικά ΕΔΩ

Για εντατική δουλειά προκειμένου να πετύχει η Ελλάδα τους στόχους της κάλεσε τους πολίτες ο Γιώργος Παπανδρέου στο μήνυμα που απηύθυνε προς το λαό με αφορμή τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

"Εχουμε πολλή δουλειά και ευθύνη για να κάνουμε πράξη τις χθεσινές αποφάσεις", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Στο διάγγελμά του, διαβεβαίωσε επίσης ότι δε δημιουργείται πρόβλημα στις συντάξεις και το τραπεζικό σύστημα από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής. Όπως διευκρίνισε, φεύγει ένα μεγάλο βάρος από την πλάτη του ελληνικού λαού, κόστος του οποίου αναλαμβάνουν οι τράπεζες, σε μια πιο δίκαιη κατανομή βαρών.

Αναφερόμενος εξάλλου στα περί εποπτείας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι "τίποτα σε αυτή τη συμφωνία δε θυσιάζει τη δυνατότητά μας να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις", αντίθετα, ανοίγει το δρόμο για να φύγουμε από εξαρτήσεις.

"Αφου κερδίσαμε αυτή τη μάχη δεν μπορώ παρά να είμαι αισιόδοξος ότι θα δημιουργήσουμε μαζί μια παραγωγική Ελλάδα" σημείωσε.

"Έχοντας ελαφρύνει τον Ελληνικό λαό από τα βάρη του παρελθόντος θέλουμε του χρόνου να είναι η πρώτη χρονιά που δεν προστίθενται νέα χρέη στις πλάτες του" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Συγκρατημένα πανηγυρικό ήταν νωρίτερα το κλίμα στο υπουργικό συμβούλιο λόγω των αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή έκβαση της συμφωνίας προτρέποντας τους υπουργούς να εργαστούν με ζήλο για την υλοποίηση της που όπως είπε θα έχει ολοκληρωθεί σε οκτώ στάδια έως το Μάρτιο. Απέκλεισε δε, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Πηγή: skai.gr