Στη δημοσιότητα ο πλήρης απολογισμός των δύο ετών της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ

Τον πλήρη απολογισμό των δύο ετών της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση μέσω του primeminister.gov.gr.

Δείτε συνοπτικά τα στοιχεία ΕΔΩ - Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία ΕΔΩ

Μεταξύ άλλων στον απολογισμό αναφέρεται ότι την τελευταία διετία μειώθηκαν κατά δύο δισ. ευρώ οι λειτουργικές δαπάνες του δημοσίου, 1,6 δισ. σε δύο χρόνια έφτασε η μείωση στη φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων, 1,4 δισ. ευρώ έφτασε η εξοικονόμηση πόρων στην Αυτοδιοίκηση τη διετία 2010 - 2011 λόγω Καλλικράτη, σε σχέση με το 2009.

Αναφέρεται ακόμα ότι η μείωση του συνολικού μισθολογικού κόστους του δημοσίου φτάνει το 15%, κατά 12 δισ. ευρώ μειώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης σε ένα χρόνο, ενώ 22 δισ. ευρώ θα φτάσει στο τέλος του 2011 η μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος (τα έξοδα του κράτους σε σχέση με τα έσο δα, εκτός από τις δαπάνες για πληρωμή τόκων σε σχέση με το 2009.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι (με οποιαδήποτε σχέση εργασίας) θα είναι 200.000 λιγότεροι μέχρι το τέλος του 2011, σε σχέση με το 2009, ενώ τα 16 εκατομμύρια αναμένεται να φτάσουν το 2011 οι αφίξεις τουριστών στη χώρα μας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση έκλεισε δύο χρόνια διακυβέρνησης, δύο χρόνια μεγάλης προσπάθειας και αγώνων για την αλλαγή της Ελλάδας και για την αποφυγή της χρεοκοπίας. Σε αυτά τα δύο χρόνια, σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, έγιναν πολλά, σε όλους τους τομείς: στην οικονομία, την παιδεία, την προστασία του πολίτη, τη δημόσια διοίκηση, τον τουρισμό, την αυτοδιοίκηση, την υγεία, το πολιτικό σύστημα, το ασφαλιστικό, την αγροτική ανάπτυξη, κλπ. Πολλά είναι όσα άλλαξαν και ακόμα περισσότερα όσα έχουν ξεκινήσει να αλλάζουν».
Πηγή: skai.gr