Αμοιρίδης στον ΣΚΑΪ: Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δέχθηκαν «ηλεκτροσοκ» με το τέλος

Την επιβολή του έκτακτου τέλους ακίνητης περιουσίας, και τις διαρκείς αλλαγές στο ύψος του συντελεστή, επέκρινε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης.

Ο κ. Αμοιρίδης έκανε λόγο για «ηλεκτροσοκ» που δέχθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ όταν έμαθαν για το νέο τέλος (που θα καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ) και για σύγχυση που δημιουργήθηκε από τις αλλαγές στον συντελεστή.

«Φτάνουμε σε σημεία που το τέλος είναι 20 ευρώ το τετραγωνικό για κάποιους άνεργους που στο κάτω -κάτω της γραφής υπάρχει το κοινωνικό τιμολόγιο. Συμβολικά δεν έπρεπε καν αυτοί να συμπεριληφθούν, δηλαδή θα πρέπει να δείξουμε και μια κοινωνική ευαισθησία στα μέτρα που παίρνουμε συμβολικά όπως συμβολικά θα έπρεπε και για κάθε εκκλησία η οποία είναι από 500 μέχρι 1000 τετραγωνικά να πληρώσει 500 ευρώ» επισήμανε» δήλωσε.

Ο βουλευτής πρόσθεσε δε, ότι πρέπει να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο μέτρο έως την Τρίτη που θα έρθει πιθανώς στην Ολομέλεια της Βουλής ώστε να υπάρχει ως δυνατόν μία προσέγγιση η οποία θα δίνει μια ανακούφιση πλέον στους πολίτες.

Ερωτηθείς αν θα στηρίξει το μέτρο εάν δεν γίνουν αλλαγές ο κ. Αμοιρίδης σημείωσε ότι «δεν μπαίνουν τα διλήμματα έτσι, νομίζω ότι οι προτάσεις των βουλευτών τις περισσότερες φορές υιοθετούνται».

Όσον αφορά την εργασιακή εφεδρεία υποστήριξε ότι πρέπει να αποτελεί λέξη για χρονικό διάστημα και όχι για αριθμό ατόμων που θα απολυθούν.

«Η εφεδρεία πρέπει να είναι χρονικό διάστημα ενός έτους μέσα στο οποίο το κράτος θα μπορέσει να εξορθολογίσει το προσωπικό, να εξορθολογίσει τις υπηρεσίες και να προχωρήσει στις μετατάξεις χωροταξικά» εξήγησε.
Πηγή: skai.gr