Ξεκάθαρη θέση απέναντι στα φαινόμενα βίας ζητά ο Η. Μόσιαλος

Την επιτακτική ανάγκη να πάρουν ξεκάθαρη θέση όλα τα κόμματα απέναντι στα φαινόμενα βίας κατά του πολιτικού κόσμου, που είναι αυξημένα τις τελευταίες ημέρες, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε παράλληλα ότι τα τελευταία κρούσματα βίας κατά πολιτικών δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο του πολιτικού χώρου του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο πάντως κάλεσε να πάρει θέση για τις ανακοινώσεις της νεολαίας και της νομαρχιακής επιτροπής Μαγνησίας.

Τόνισε ότι η βία απαγορεύει την ελευθερία σκέψης, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την κοινωνία και τους πολίτες και επισήμανε ότι στην Ελλάδα, υπάρχει απόλυτη ελευθερία έκφρασης και οποιαδήποτε μορφή ειρηνικής έκφρασης επιτρέπεται και θα επιτρέπεται, ενώ επανέλαβε πως οι βίαιες αντιδράσεις δεν μπορούν να γίνουν δεκτές για να αναρωτηθεί «Ποιος είναι ο επόμενος στόχος; Τώρα είναι οι βουλευτές».

Χαρακτήρισε άδικα τα οικονομικά μέτρα, αλλά απέρριψε τον χαρακτηρισμό των «βίαιων μέτρων» κατά των πολιτών. «Δεν θα θέλαμε να είμαστε σε αυτή τη θέση, βρήκαμε μία κατάσταση εκτός ελέγχου και ορίων», τόνισε για να συμπληρώσει: «Η οικονομική βία θα ήταν πολύ μεγάλη αν η χώρα δεν εξασφάλιζε τις οικονομικές της υποχρεώσεις».
Πηγή: skai.gr