Ράσμουσεν: Χρειάζεται νέος τρόπο λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη

«Θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος χώρος για επενδύσεις και ανάπτυξη όταν δίνουμε δάνεια στην Ελλάδα. Μπορώ να πω ότι -όπως το σκέπτομαι εγώ- η ΕΕ έπρεπε να είχε δώσει στην Ελλάδα μεγαλύτερα περιθώρια για επενδύσεις. Οι απαιτήσεις τους, οι όροι των Ευρωπαίων για τη δανειοδότηση δεν έδιναν αυτή τη δυνατότητα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) Πολ Ράσμουσεν, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, αφήνοντας αιχμές για τη στάση των Ευρωπαίων συντηρητικών ηγετών.

«Θα το υποστηρίξω με κάθε μέσο ώστε τα σοσιαλιστικά μέτωπα να ανοίξουν, υποστηρίζοντας την οικονομική ενίσχυση και συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Ράσμουσεν, ενώ εξέφρασε την απόλυτη συμπαράστασή του και υποστήριξη στον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΕΣΚ ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη. «Έχουμε πρόβλημα στο να συμφωνήσουμε σε αληθινές ευρωπαϊκές λύσεις», είπε και έφερε ως παράδειγμα την Ελλάδα, λέγοντας ότι «δόθηκαν πολύ αργά» και πως «θα έπρεπε να είναι πιο ευρωπαϊκά». «Εάν εξετάσετε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό, αυτός θα έπρεπε να είναι πιο ισχυρός. Αντί να ζητά από τους Γερμανούς φορολογούμενους λεφτά, θα μπορούσαμε να δώσουμε ένα εγγυημένο μακροπρόθεσμο δάνειο στην Ελλάδα, στο οποίο θα συμμετείχαν και οι 27 χώρες της ΕΕ. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος λήψης αποφάσεων» συμπλήρωσε, ενώ στέλνοντας μήνυμα στους Έλληνες πολίτες ανέφερε:

«Κατανοώ τον πόνο σας- καταλάβετε όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι η ελληνική κυβέρνηση, το πρόβλημα είναι ότι η Ευρώπη είναι σε λάθος χέρια. Ας συνεργαστούμε προοδευτικά σε όλα τα μέτωπα».
Πηγή: skai.gr