Καταρ-αμένη η επένδυση στο Ελληνικό;

Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο το Κατάρ απέσυρε οριστικά το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση του Ελληνικού, προέβη την Τρίτη η κυβέρνηση. 

Ως λόγους, το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, επικαλείται εμπλοκή από την Ε.Ε. η οποία πιέσθηκε παρασκηνιακά από τη Γερμανία προκείμενου να εμποδίσει την Αθήνα να προχωρήσει σε συμφωνία με απευθείας ανάθεση.

Η εφημερίδα μάλιστα, κάνει λόγο για «φιάσκο» που προκάλεσε την οργή των αξιωματούχων του, που κατηγορούν την κυβέρνηση Παπανδρέου για ερασιτεχνική διαχείριση.

Επίσης, κατά το δημοσίευμα, πρόβλημα δημιουργήθηκε και με την εμπλοκή του ισπανού αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο, ο οποίος είχε αναλάβει χωρίς διαγωνισμό το σχέδιο μελέτης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής διέψευσε κατηγορηματικά ότι το Κατάρ απέσυρε την πρόταση. 

Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε τα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα «αβάσιμα και ανυπόστατα, χωρίς ίχνος αλήθειας» και τόνισε ότι το «σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού δεν έχει εγκαταλειφθεί».

Ο υπουργός επικρατείας Χάρης Παμπούκης, δήλωσε ότι το Κατάρ τον διαβεβαίωσε εγγράφως πριν 15 ημέρες ότι ισχύει το ενδιαφέρον για το Ελληνικό.

Παράλληλα ο κ. Παμπούκης υποστήριξε ότι ο Χοσέ Αθεμπίγιο δεν είναι μέτοχος εταιρίας, όποτε δεν υπάρχει θέμα απευθείας ανάθεσης της μελέτης.
null
Πηγή: skai.gr