Δόλλης:«σχέδιο επαναπατρισμού Ελλήνων από τη Λιβύη»

Στη Λιβύη ζουν και εργάζονται 300 έλληνες, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης.

Σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο επαναπατρισμού ενώ έχουν ζητηθεί άδεις προσγείωσης στη Λιβύη και γίνεται προσπάθεια να προσγειωθούν τα ελληνικά αεροσκάφη σε τέσσερα αεροδρόμια.

Πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με όσους έλληνες μπορεί να επικοινωνήσει είτε μέσω της πρεσβείας είτε μέσω των εταιριών στις οποίες εργάζονται οι έλληνες στη Λιβύη.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας για την Λιβύη

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών, την Τρίτη, προκειμένου να συζητήσει την κρίση στη Λιβύη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Όπως αναφέρεται, η σύγκλιση της συνεδρίασης, που στη διπλωματική ορολογία αποκαλείται διαβούλευση, ζητήθηκε από το Λίβυο πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη, Ιμπραίμ Νταμπασί και θα πραγματοποιηθεί στις 2 το μεσημέρι.

Ο Ιμπραίμ Νταμπασί και άλλοι αξιωματούχοι, από την διπλωματική αποστολή της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα την προσχώρησή τους στο πλευρό των διαδηλωτών και κάλεσαν τον στρατό της χώρας να συμμαχήσει με τους πολίτες για να διώξουν τον Μουαμάρ Καντάφι από την ηγεσία της χώρας μετά από 42 χρόνια.
Πηγή: skai.gr