Απορίας άξιο μάλιστα είναι το γεγονός ότι μόλις λίγες ώρες πριν την κατάθεση του πορίσματος της εξεταστικής – κάτι που θα γίνει την Πέμπτη - και τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχουν καταγράψει τον πυρήνα και τα συμπεράσματα σχετικά με τους εμπλεκομένους. Κάτι που από τα μικρότερα κόμματα ερμηνεύεται ως προσπάθεια μαγειρέματος και συγκάλυψης.
ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν νωρίτερα να βάλουν την υπογραφή τους σε κείμενο που καταγράφει τα περιστατικά της υπόθεσης και κατέθεσε η πλειοψηφία στην Επιτροπή.
Παρότι το πόρισμα κατατίθεται την Πέμπτη, ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα πολιτικά πρόσωπα που θα παραπεμφθούν σε προανακριτική επιτροπή.
Σύμφωνα με πληροφορίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πιθανότατα θα αναφέρουν περίπου 10 πρώην υπουργούς και των δυο παρατάξεων.
Το ΚΚΕ δια του Θ. Παφίλη εδώ και καιρό άλλωστε έχει συντάξει ήδη το πόρισμά του, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα προτείνεται προανακριτική επιτροπή για όλους όσοι ενεπλάκησαν αποδεδειγμένα σε υπογραφή, εκτέλεση και παραλαβή συμβάσεων.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.