ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

"Κερδίσαμε" δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης, ενώ ο Γιώργος Σγουρός έκανε λόγο για ιστορική ημέρα. Μέγιστη συναίνεση για το καλό της πόλης, δήλωσε ο νέος δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, ενώ ο Γ. Μίχας έκανε λόγο για δήμαρχο μειοψηφίας.

.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2010

 
• Γ. Καμίνης:  «Διεκδικήσαμε τη μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε την πόλη μας και να αλλάξουμε την Αθήνα», δήλωσε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. «Αυτή η νίκη είναι μία νίκη των πολιτών της Αθήνας που ελπίζουν και συμμετέχουν... Θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες αυτών που δε μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο, αλλά μας ψήφισαν στο δεύτερο... θα ανταποκριθούμε και σε αυτούς που δε μας ψήφισαν ούτε στο δεύτερο γύρο, αλλά μας ενώνει η αγωνία για το μέλλον της χώρας», κατέληξε ο κ. Καμίνης.

Ν. Κακλαμάνης: Συγχαρητήρια στον Γιώργο Καμίνη έδωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι δε θα πάψει ποτέ να αγαπά την πόλη του. Ο κ. Κακλαμάνης ευχαρίστησε όσους όλους εργάστηκαν για το δήμο Αθηναίων και επεσήμανε ότι θα συνεργαστεί με τον Γιώργο Καμίνη. Ο κ. Κακλαμάνης δε σχολίασε το αν θεωρεί ότι στηρίχθηκε αρκετά από τη ΝΔ, λέγοντας ότι αυτά είναι ζητήματα για την κεντρική πολιτική σκηνή.

Γ. Σγουρός
:
Ιστορική ημέρα για την Αττική, χαρακτήρισε την Κυριακή ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η Αττική αποκτά αιρετό Περιφερειάρχη και αιρετό συμβούλιο. Υπογράμμισε ότι ο Καλλικράτης αποτελεί το σημαντικότερο βήμα στη σύγχρονη ιστορία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, σημείωσε ότι πρόκειται για μία νίκη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών της Αττικής και ότι ως ο πρώτος Περιφερειάρχης της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, συναισθάνεται το βάρος της ευθύνης.

Β. Κικίλιας: «Συγχαίρω το φίλο Γιάννη Σγουρό και του εύχομαι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που οι πολίτες της Αττικής του εμπιστεύτηκαν. Δώσαμε ένα ωραίο αγώνα με αξιοπρέπεια και ήθος, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα» δήλωσε ο υποψήφιος με τη ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής Βασίλης Κικίλας και είπε ότι διαβεβαιώνει «τους πολίτες της Αττικής ότι θα σταθώ δίπλα τους στα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας, στις δύσκολες μέρες που έρχονται».

Γ. Μπουτάρης: Στο μήνυμά του ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε ότι «η πόλη νίκησε. Σήμερα ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο. Η ανεξαρτησία και η δύναμη των πολιτών είναι ισχυρότερες από ποτέ». Παράλληλα, έκανε λόγο για μία ιστορική νίκη που ανήκει σε όλη την πόλη και έναν αγώνα που δεν έγινε στους πολιτικούς διαδρόμους. Πάντως, ο κ. Μπουτάρης, δήλωσε ότι «ακόμα και την ώρα που γιορτάζουμε ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος» και δεσμεύθηκε ότι «αυτή είναι η πρώτη νίκη σε μία σειρά από πολλές που θα ακολουθήσουν». Ο νέος δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι θα συνεργαστεί άμεσα και γόνιμα με τους συνυποψήφιούς του και έστειλε μήνυμα σε όσους δεν τον ψήφισαν ότι όλοι αγαπάμε τη Θεσσαλονίκη και θα αγωνιστούμε για το καλύτερο.

• Β. Μιχαλολιάκος:
Όταν ανακοίνωσα την απόφασή μου να διεκδικήσω τη δημαρχία του Πειραιά, είχα πει ότι δεν υπάρχουν αντίπαλοι ούτε ως συνδυασμοί ούτε ως πρόσωπα, τόνισε ο νέος δήμαρχος Πειραιά, με τη ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος. Επεσήμανε ότι είχε έναν ισχυρό συνδυασμό από άξιες και άξιους και υπογράμμισε ότι θα επιχειρήσει τη μεγίστη δυνατή συναίνεση, για το καλό της πόλης. Είπε μάλιστα, ότι θα συνεργαστεί και με τον απερχόμενο δήμαρχο Παναγιώτη Φασούλα. «Σήμερα κέρδισε ο Πειραιάς», τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος.

• Γιάννης Μίχας: Δημόσια συγχαρητήρια στο Βασίλη Μιχαλολιάκο, το νέο δήμαρχο Πειραιά, έστειλε ο αντίπαλός του, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μίχας. Όπως είπε, η παράταξή του είχε απευθύνει έκκληση στους πολίτες ο νέος δήμαρχος να είναι αποτέλεσμα της θέλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας, αλλά βγήκε δήμαρχος μειοψηφίας, χωρίς αυτό να αμφισβητεί τη νίκη του κ. Μιχαλολιάκου. Ο κ. Μίχας επεσήμανε την απόφασή του να επιδιώξει συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή και ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν και όσους δεν τον ψήφισαν, αλλά συμμετείχαν στη διαδικασία.

Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Η Θεσσαλονίκη πανηγυρίζει» δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την ανάδειξη του σε περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και χαρακτήρισε την επόμενη ημέρα των εκλογών ως «ημέρα ευθύνης, διεκδίκησης και ανάπτυξης». Επίσης, προέτρεψε τους πολίτες «να προτάξουμε τα πολλά που μας ενώνουν». Ο κ. Ψωμιάδης, σημείωσε ότι «η Θεσσαλονίκη πανηγυρίζει γιατί βλέπει φως στην ομίχλη».

  Π. Τατούλης: Ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ανέφερε: «Σήμερα νίκησαν οι πολίτες, όλοι οι πολίτες. Σήμερα νίκησε ο Καλλικράτης. Σήμερα νίκησε το καινούργιο, η ελπίδα, το όραμα που η Νέα Πελοπόννησος φέρνει μαζί της. Η υπέρβαση που εδώ και καιρό είχανε κάνει οι πολίτες, αποτυπώθηκε σήμερα στην μεγάλη μας νίκη» και υπογράμμισε τη δέσμευσή του να γίνει η Πελοπόννησος μια ευρωπαϊκή Περιφέρεια, ένα πρότυπο τοπικής οικονομίας, τονίζοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

 Απ. Κατσιφάρας: Ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σας ευχαριστώ για την καθαρή εντολή που μας δώσατε σήμερα. Μια εντολή που μας γεμίζει με αίσθημα ευθύνης. Σήμερα ιδρύσαμε ένα νέο θεσμό». Παράλληλα, τόνισε ότι «θα πορευτούμε όλοι μαζί, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις».

Ν. Γιακαλής: «Οι κάτοικοι των νησιών μας αποφάσισαν σήμερα για ένα ΙΣΧΥΡΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ. Με το βλέμμα στο μέλλον, οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου μας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, ψήφο νίκης» είπε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής και υποσχέθηκε να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις «για να βάλουμε το Βόρειο Αιγαίο στο δρόμο της ανάπτυξης, της δημιουργίας, της νέας προοπτικής».

 
Βουλή:Η τριάδα που προκρίθηκε για το αξίωμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Βασίλης Πλιώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Δήμητρα Δασούλα συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους στη Διάσκεψη...
23.08.2019, 17:17
Κυβέρνηση: Διασφαλίζεται η πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων
«Την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών διασφαλίζει πλέον η κυβέρνηση καταθέτοντας στη...
23.08.2019, 17:14
Συνάντηση Μενδώνη με το νέο ΔΣ του ΤΑΠΑ
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου, Γιώργος Διδασκάλου και Νικόλας...
23.08.2019, 16:10
Ανακοίνωση καγκελαρίας για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Η Άνγκελα Μέρκελ θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό με στρατιωτικές τιμές
23.08.2019, 14:46
Την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ στον Πόρο ζητά βουλευτής της ΝΔ
Στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος με το ελικόπτερο στο νησί, ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ερωτά τον...
23.08.2019, 14:05
Κυρίτσης για Μάτι: Μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης που καθάρισαν οικόπεδο
"Πήγε ο πρωθυπουργός να πάρει τα credits… Πολλά συγχαρητήρια, 20 λεπτά μίλαγαν για πώς μάζεψαν τα κλαδιά"
23.08.2019, 13:40
Κουμουτσάκος:Αλλοδαποί «χάνονται» μετά από απόφαση ότι δε δικαιούνται άσυλο
«Έχουμε βρει ένα διάτρητο σύστημα, και δεν διορθώνεται αυτό σε ένα μήνα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής...
23.08.2019, 09:32
Μητσοτάκης στο Μάτι: Αποδείξαμε πως η εκκαθάριση του οικοπέδου ήταν εύκολη
«Απλά έπρεπε κάποιος να ασχοληθεί» σχολίασε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως με την βοήθεια του ιδιωτικού...
23.08.2019, 09:22
Μητσοτάκης: Είμαστε πλέον χώρα με αυτοπεποίθηση - Στόχος το αναπτυξιακό σοκ
Αναφερόμενος στους στόχους των επισκέψεών του, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός...
23.08.2019, 07:11
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για προσωπικά δεδομένα - Τι προβλέπει
Με τις προωθούμενες διατάξεις, οι δημόσιοι φορείς ορίζουν υπεύθυνο προστασίας δεδομένων ο οποίος μπορεί να...
22.08.2019, 21:26

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.