Συναντήσεις Σιούφα με τους υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ

Κύκλο συναντήσεων με τους υποψήφιους για την ηγεσία της ΝΔ είχε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Δημήτρης Σιούφας, προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος για την εκλογή του προέδρου της ΝΔ από τα μέλη του κόμματος.

Ο κ. Σιούφας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία για εκλογή προέδρου της ΝΔ από τη βάση της είναι απολύτως εφικτή.

Εφόσον υπάρξει συμφωνία, ο κ. Σιούφας θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κώστα Καραμανλή προκειμένου να τον ενημερώσει και να του ζητήσει να παραμείνει στην ηγεσία, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής, ως εγγυητής των διαδικασιών αλλά και για να μην μείνει το κόμμα ακέφαλο στο μεταξύ διάστημα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι η πρωτοβουλία, που έχει αναλάβει ο Δημήτρης Σιούφας, εξελίσσεται πολύ θετικά και πρόσθεσε ότι "έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι μέσα στην ημέρα θα υπάρξει συμφωνία των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων επί πλήρους κειμένου, και το Σάββατο, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει αυτή η συμφωνία θα ενημερωθεί σχετικά ο πρόεδρος του Κόμματος Κώστας Καραμανλής".

Όσον αφορά στις συναντήσεις του κ Σιούφα, αρχικά συναντήθηκε με τη Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μετά το τέλος της συνάντησης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των διεργασιών προς το συνέδριο του κόμματος.

Στη συνέχεια ο κ. Σιούφας συναντήθηκε με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ και πρώην υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο Δ. Αβραμόπουλος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε ότι η συνεργασία και η συνεννόηση είναι συστατικό στοιχείο αυτής της παράταξης. "Σε όλα έχουμε συμφωνήσει", πρόσθεσε και τόνισε ότι "πάμε σε μια συντεταγμένη πορεία", ενώ εκτίμησε ότι "η ΝΔ θα βγει πιο δυνατή από το συνέδριο".

Τέλος, ο κ. Σιούφας συναντήθηκε με τον κ. Σαμαρά, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Π. Ψωμιάδη, λόγω της επίσκεψής του στην Κύπρο.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, κατά την προσέλευσή του στη Ρηγίλλης για τη συνάντησή του με το Δ. Σιούφα έκανε δήλωση σχετικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. «Μας προετοιμάζουν για έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις», είπε ο κ. Σαμαράς και χαρακτήρισε αυτή την πολιτική ως «πολιτική κωλοτούμπα με σχέση με όσα έλεγε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ», ενώ μετά τη συνάντηση με τον κ. Σιούφα είπε ότι «η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Δημήτρης Σιούφας, με ομόφωνη απόφαση της οργανωτικής επιτροπής για την εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τη βάση, εξελίσσεται ομαλά. Έχω να πω ότι συμφώνησα με όλα όσα άκουσα στη συζήτηση που είχαμε».

Εν τω μεταξύ, ξεκαθαρίστηκε και το θέμα των υποψηφιοτήτων. Η οργανωτική επιτροπή του εκτάκτου συνεδρίου της ΝΔ ανακοίνωσε ότι υποψήφιοι θα είναι οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς, και Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ δεν έκανε δεκτές αιτήσεις δύο άλλων υποψηφιοτήτων, τις οποίες θεώρησε ότι δεν είναι έγκυρες, γιατί δεν πληρούσαν τις προβλεπόμενες καταστατικές προϋποθέσεις και ιδίως τις προϋποθέσεις μέλους.
Πηγή: skai.gr