Στις 22 Σεπτεμβρίου η τηλεμαχία Καραμανλή – Παπανδρέου

Μέσα σε κλίμα έντασης και με αλληλοκατηγορίες, τα δύο μεγάλα κόμματα τελικά συμφώνησαν ως προς την τηλεοπτική αναμέτρηση όλων των πολιτικών αρχηγών, αλλά και εκείνης ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος δήλωσε ότι η ΝΔ αποδέχεται τις ημερομηνίες που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή 21 Σεπτεμβρίου για τους 6 πολιτικούς αρχηγούς και 22 Σεπτεμβρίου για τους κκ Καραμανλή και Παπανδρέου και ζήτησε άμεση συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες. Παράλληλα, ο κ. Αντώναρος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι επιδιώκει να δυναμιτίσει την απευθείας συζήτηση των δύο πολιτικών αρχηγών.

Υπέρ της διεξαγωγής του ντιμπέιτ όχι μόνο με το σύνολο των πολιτικών Αρχηγών, αλλά και χωριστά με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχθηκε εκ νέου ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις Σέρρες.

Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε τον κ. Παπανδρέου «τουλάχιστον αλαζονικό να ορίζει μόνος τις ημερομηνίες, αδιαφορώντας για τις υποχρεώσεις όλων των άλλων πολιτικών αρχηγών» και πρόσθεσε πως είναι έτοιμος να τροποποιήσει το πρόγραμμά του για να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα να ακούσουν, να κρίνουν, να αποφασίσουν».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με επιστολή που απέστειλε στον κ. Αντώναρο, πρότεινε οι δυο αρχηγοί να συζητήσουν με την παρουσία ενός δημοσιογράφου, ο οποίος θα κατευθύνει τη συζήτηση, δίνοντας όμως τη δυνατότητα στους πολιτικούς αρχηγούς να κάνουν έναν ελεύθερο και ουσιαστικό διάλογο. Για το ντιμπέιτ των 6 ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι δεν πρέπει να γίνει στη βάση των όρων που προτείνει ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Επικρίσεις για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα του ντιμπέιτ των «6» διατύπωσε το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας πως «η στάση του ΠΑΣΟΚ οδηγεί στη σκέψη ότι θέλει να αποφύγει τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ ανάμεσα στα έξι κόμματα».

Την πρόθεσή του να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, παρά το ότι θεωρεί τον τρόπο διεξαγωγής του μη ικανοποιητικό, γνωστοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή του στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Πηγή: skai.gr